articole | comentarii
09Jun

Vaccinul Prevenar

2 comentarii pana acum

Eu fac parte din categoria parintilor panicati. Daca Mariei ii este rau mi se face rau si mie instantaneu si de multe ori mi-e mila de sotul meu ca trebuie sa ne faca fata la amandoua. Tot spun ca va trece timpul si ma voi schimba, insa la prima raceala clachez din nou. Cred ca as fi in stare sa-mi vaccinez copilul impotriva tuturor bolilor daca ar fi posibil. Pentru ca asa ceva nu se poate vreau totusi sa va spun cate ceva despre ultimul vaccin, pe care ni l-a recomandat pediatra.

Se numeste Prevenar si este un vaccin pneumococic. El protejeaza copilul de meningita, bacteriemie (prezenta bacteriilor in sange) si pneumonie bacteriemica. Mai ofera protectie si impotriva otitei. Maria a facut o doza la 18 luni si a doua o va face la 24 de luni. Ne-a costat in jur de 290 ron si l-am cumparat de la medicul de familie. Poate in farmacii este mai ieftin. Cand a fost epidemie de viroze in iarna asta am auzit multi medici cum il recomandau. Poate ca spitalele n-ar mai fi fost asa pline daca mai multi copii ar fi fost vaccinati. Se pare ca de la anul va fi inclus in programul national de vaccinare si astfel va fi gratuit.Luni, Iunie 9th, 2008 la 8:19 am si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Vaccinul Prevenar”

  1. 1
    Sediq Oana Says:

    buna!noi am facut prevenar cu infanrix si am avut febra peste 39 mai mult de 48 ore .

  2. 2
    Cata Says:

    Eu sunt o mamica care sunt de cealalta parte a baricadei! Fetita mea are doar vaccinul de hepatita B facut la nici 2 ore de la nastere pt ca am fost bagata in cezariana de urgenta si nu am apucat sa anunt pe nimeni ca nu dorim vaccinuri. Deja are 7 luni jumatate si un vaccin si asa o sa ramana toata viata! Tocmai pt ca esti o mamica panicata iti recomand sa te documentezi un pic si in partea cealalta, efectele secundare ale vaccinurilor care nu sunt deloc de neglijat. Iti pun un site aici http://thinktwice.com/stories.htm (in caz ca intelegi engleza) si inca unul in romana http://atitudini.com/ce-nu-stim-despre-vaccinuri%E2%80%A6-patologia-societatii-vaccinate-2/ . Noi avem noroc ca suntem sustinute si de pediatra care si ea are la randul ei 2 copii de varsta scolara nevaccinati. Sanatate la toata lumea si mergeti in continuare cu homeopatia ca nu o sa va para rau.

Leave a Reply