articole | comentarii
21Apr

Trecerea de la biberon la lingurita

2 comentarii pana acum

Trecerea de la biberon la lingurita

Sunt bebelusi care invata foarte repede sa manance cu lingurita, pe cand altii nici dupa cateva luni nu reusesc sa se descurce prea bine. Noi facem parte din ultima categorie, adica daca se mananca supa ne-ar trebui o barbita uriasa in care sa bag copilul cu totul si sa ii mai ramana afara doar capul si mainile. Si pentru ca nu avem asa ceva, la sfarsitul mesei are supa si in sosete inclusiv in ale mele daca stau prea aproape de Maria. La felul doi ne descurcam onorabil. Doar ca de multe ori uita sa bage lingurita in gura si sta cu ea plina in afara farfuriei si asa e mai multa mancare pe masa decat in farfurie.

Unii copii obisnuiesc sa suga lingurita si refuza categoric sa manance cu ea. Explicatia este foarte simpla: ei au fost obisnuiti sa aspire laptele presand cu limba si acesta le venea direct in gura. Acum copilul trebuie sa depaseasca etapa suptului si sa se obisnuiasca cu lingurita. Noi nici nu ne dam seama, dar contactul gurii bebelusului cu lingurita rece si dura este foarte neplacut. De aceea, se recomanda folosirea linguritelor din plastic la inceput. Este bine sa fie niste lingurite foarte mici cand copilul are doar cateva luni. Bebelusul trebuie invatat de mic sa-si bea sucul de fructe cu lingurita, mai ales daca este alaptat.

Un alt truc care poate fi folosit: cu cateva zile inainte sa-l hranim cu lingurita sa-i punem cateva lingurite printre jucarii. Copilul se va juca cu ele ca si cu celelalte jucarii si asa se va obisnui. Eu am procedat asa cu olita si dupa aceea cu colacul de wc pentru copii. Mai intai am lasat-o o saptamana sa se joace cu ele si de abia dupa aceea le-am si folosit. Am observat ca daca ii introduceam brusc un obiect nou il refuza categoric.Luni, Aprilie 21st, 2008 la 10:55 am si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Trecerea de la biberon la lingurita”

  1. 1
    alina Says:

    Noi facem parte din prima categorie. Poate folosi lingurita si ca sa manance( atunci cand o manuiesc eu) si ca sa se joace( cand i-o las lui).

  2. 2
    Mirela Says:

    Esti o fericita Alina. Eu trebuie sa-mi schimb odrasla aproape dupa fiecare masa, ca altfel se citeste meniul pe haine.

Leave a Reply