articole | comentarii
04Ian

Tort diplomat cu iaurt

32 comentarii pana acum

Tort diplomat cu iaurt

Este un tort racoros si plin de fructe. Pe langa faptul ca este delicios, pot spune ca este tortul cel mai rapid de preparat. In maxim o ora este gata.

Avem nevoie de: 400g iaurt, 500 ml frisca lichida (sau 3 plicuri de praf de frisca), 300g zahar, 3 plicuri gelatina, 1 compot de ananas si unul de piersici (sau orice alte fructe doriti).

Siropul de la compotul de ananas se pune cu gelatina intr-o craticioara si se da deoparte pana ii vine vremea sa ne ocupam si de el.

Tort diplomat cu iaurt

Iaurtul si zaharul se mixeaza cateva minute.

Tort diplomat cu iaurt

Tort diplomat cu iaurt

Mixam si frisca pana se intareste.

Tort diplomat cu iaurt

Amestecam frisca cu iaurtul. Peste acest amestec adaugam si siropul de ananas cu gelatina (craticioara cu sirop si gelatina o punem in prealabil cateva minute pe foc pentru a se incalzi, astfel gelatina se topeste mai bine). Nu are nimic daca siropul este caldut. Din acest moment trebuie sa ne miscam repede pentru a nu se intari compozitia inainte de a o pune in tava.

Tort diplomat cu iaurt

Ananasul si piersicile le tocam in bucatele de marime potrivita.

Tort diplomat cu iaurt

Si le adaugam in amestecul de frisca si iaurt.

Tort diplomat cu iaurt

Omogenizam amestecul,

Tort diplomat cu iaurt

si il turnam in forme, pe care le decoram.

Tort diplomat cu iaurt

Din compozitia aceasta eu am umplut doua tavi, una de 30×30 cm si una de 40x2o cm.

Tort diplomat cu iaurt

Imi place tortul asta in primul rand pentru ca este racoros. Data viitoare cred ca-l voi face jumate alb, jumate cu cacao.

Tort diplomat cu iaurt

Categorii: Dulcegarii


Luni, Ianuarie 4th, 2010 la 4:58 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

32 Responses to “Tort diplomat cu iaurt”

Pagini: « 1 [2] Show All

  1. 21
    Mirela Says:

    Alina, eu folosesc 3 plicuri de gelatina de acest tip http://www.oetker.ro/oetker_ro/html/default/debi-5sjd2a.ro.html
    Un pliculet are 10 g si este suficient pentru 500 ml lichid. Cred ca poti sa aproximezi dupa cantitatea de lichid necesara trecuta pe plic (in acest caz iti va trebui gelatina pentru 1,5 l de lichid) sau vei folosi 30 g de gelatina (adica cat 3 plicuri de-ale noastre). Mult succes!

  2. 22
    ALINA Says:

    MULTUMESC AI DREPTATE NU MA GINDISEM SA APROXIMEZ DUPA CANTITATEA DE GELATINA TRECUTA PE PLIC PLUS CA AM AVUT O EXPERIENTA NEPLACUTA IN TRECUT CU GELATINA NU AM VRUT SA RISC ITI VOI POVESTI CE VA IESI

  3. 23
    Mirela Says:

    Alina, vreau neaparat sa-mi spui cum a iesit tortul!

  4. 24
    vedeta dulciurilor- tort aniversar | Daniela Ungureanu Says:

    […] inutil sa va mai spun cat e de racoros si de gustos. Incercati singuri! Reteta o gasiti aici , adica tot la draguta de Mirela, care imi da niste idei […]

  5. 25
    Kyra Says:

    Mirela, am facut tortul acesta pentru ziua de nastere a mezinului meu – am primit zeci de complimente!!! Am dublat reteta, ca sa ma asigur ca ajunge – nu a mai ramas nici o firmiturica pana la sfarsitul petrecerii!!! Singura modificare adusa retetei tale a fost ca am folosit iaurt cu fructe (ananas) in loc de iaurt simplu si banane in loc de piersici. Un deliciu! Multumim pentru reteta!

  6. 26
    Mirela Says:

    Kyra, ma bucur mult ca v-a placut tortul, insa si mai mult ma bucur cand citesc cum imbunatateste cineva o reteta, cum o transforma astfel incat sa se potriveasca gustului propriu. Asta este intr-adevar arta culinara.

  7. 27
    luminita Says:

    tortul a iesit delicios,

  8. 28
    Mirela Says:

    Luminita, ma bucur ca tortul a iesit bine.

  9. 29
    alina Says:

    tortul a iesit super a avut un succes total multumesc te pup

  10. 30
    Mirela Says:

    Alina, ce bine ca ai mai trecut pe aici sa ne spui cum a iesit tortul.

  11. 31
    Povestea spiridusilor de toamna2008 Cap. 29 Says:

    […] Tort diplomat cu iaurt | In Familie – Un blog cu si despre familie avem 8 dintisori si 4 maselute Raspunde cu citat […]

  12. 32
    Retete culinare Says:

    Yum yum. Multumim pentru reteta!

Pagini: « 1 [2] Show All

Leave a Reply