articole | comentarii
03May

Tort de mere

4 comentarii pana acum

Cred ca asta este prajitura copilariei multora, pentru ca in perioada ceausista mere se gaseau la discretie. Este un desert racoros in primul rand, desi eu prefer torturile de ciocolata, dar la acest tort n-as putea renunta. Eu am folosit 3 mere mari, pe care le-am curatat de coaja, le-am taiat jumatati si le-am scos mijlocul. Am uns bine cu unt o tava de lut. Am asezat merele peste care am presarat zahar, nuca maruntita, un praf de scortisoara si un zahar vanilat.

Separat am facut un blat din 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Acest blat de chec se pune peste mere.

Nu mai stiu exact cat am tinut tortul in cuptor, oricum se tine pana se coace blatul.

Se scoate din cuptor, se asteapta putin sa se mai raceasca si dupa aceea se intoarce pe un platou astfel incat merele vor sta deasupra. Eu am facut o cana de sirop de zahar si l-am insiropat usor pe margine dupa ce l-am intors. Se imbraca tot in frisca.

Se mananca dupa ce s-a racit bine la frigider. Savurati-l pe indelete!

Categorii: Dulcegarii


Sambata, Mai 3rd, 2008 la 12:44 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Tort de mere”

  1. 1
    Edith Says:

    Ce frumos l-ai ornat, Mirela! 🙂

  2. 2
    Mirela Says:

    Edith, la decorat ma descurc tare greu.

  3. 3
    Edith Says:

    nu-mi spuneee, si eu la fel 🙁

  4. 4
    ema Says:

    mie imi place tortul de mere e bun il fac eu….. cu frisca …e bun ……sa va zic un mesaj…vine primavara ,se darama toata scoala ,prosti zboara pe campi…hai sa impuscam copii!!!tocilari tac si inhit ..si rebelii il trimit …e tare

Leave a Reply