articole | comentarii
17Mar

Tochitura de porc cu mamaliguta

0 Comentarii

Noi nu prea suntem fani infocati ai carnii de porc, insa iarna parca merge din cand in cand cate o tochitura insotita neaparat de mamaliguta. Am facut o cantitate mica, exact cat sa mancam doua persoane la o masa, ca nu stiu daca la noi s-ar mai atinge cineva a doua zi de tochitura ramasa.

Deci, am folosit: 500 g carne de porc, 2 linguri de untura pentru prajit (daca nu va place cu untura puneti ulei, dar eu am avut o carne foarte slaba si putina grasime se impunea), 1 ceasca cu apa, sare, piper si putin cimbru.

Untura se pune la topit.

Cand untura este topita adaugam in vas carnea condimentata si taiata cuburi de marime potrivita. O lasam sa se rumeneasca pe o parte dupa care o intoarcem si pe partea cealalta. Cand s-a rumenit pe ambele parti adaugam apa, punem capacul si lasam carnea sa se patrunda pana apa scade de tot si tochitura este gata.

Ce culoare frumoasa are la final cand este bine rumenita.

Daca tot avem la masa tochitura de porc merg de minune si cateva branzeturi. Am dat pe razatoarea mare branza de burduf, telemea de oaie si putin cascaval de oaie.

Super gustos. Tochitura, mamaliguta, branza … Imi ploua in gura acum cand postez reteta.

Categorii: De-ale gurii


Sambata, Martie 17th, 2012 la 8:15 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply