articole | comentarii
15Mar

Tarta cu piersici la Zepter

0 Comentarii

Tartele cu fructe sunt preferatele noastre, iar de cand am vase Zepter le fac si mai repede decat daca le-as coace in cuptor. Plus ca ies mult mai insiropate decat cele coapte in cuptor. Pana acum v-am aratat tarta cu mere si cea cu visine, insa azi o prezint pe cea cu piersici. Aceeasi reteta de aluat, numai fructele sunt altele.

Avem nevoie de: 6 piersici, 3 oua, 8 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 3 linguri faina, un cubulet de unt.

Aluatul se face super simplu. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, treptat se adauga cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, adaugam si galbenusurile, iar la urma cele 3 linguri de faina.

Separat punem 5 linguri de zahar in vasul Zepter (eu am folosit unul cu diametru 20 cm) si il punem la foc ca sa caramelizam zaharul. Cand zaharul este aproape topit incepem sa rotim vasul ca sa se acopere cu caramel si peretii sai. Oprim focul si incepem sa aranjam in vas piersicile taiate jumatati. Deasupra piersicilor punem si cateva bucatele de unt si dupa aceea le acoperim cu aluat.

Punem din nou vasul pe aragaz la foc mediu pana se ridica acul termocontrolului la jumatatea zonei galbene si dupa aceea la foc mic pana ajunge acul in al treilea punct din zona verde. Dupa ce se opreste focul se lasa tarta sa stea in vas pana se raceste pentru a nu se imprastia in toate directiile atunci cand o rasturnati.

Daca faceti tarta la cuptor o lasati pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

De aproape se poate vedea cat de insiropat este blatul cu sucul de la piersici. Daca o lasati sa se raceasca cateva ore in frigider este si mai buna.

Categorii: Dulcegarii


Joi, Martie 15th, 2012 la 8:39 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply