articole | comentarii
23Apr

Tarta cu mere Jamie Oliver

0 Comentarii

Imi place de Jamie Oliver de nu mai pot. Nu ma intereseaza ca multi il contesta, nu ma intereseaza nimic. Tot, dar absolut tot ce am gatit dupa retetele lui mi-a iesit super bun. Imi place ca mancarea care o pregateste el nu are aspectul acela perfect de bibelou din vitrina. Este o dezordine totala de multe ori in farfurie sau intr-o tava cu tarta de piersici de exemplu, dar rezultatul este divin si efectiv te atrage. Nu-mi plac farfuriile acelea gen restaurant de cinci stele de nici nu-ti vine sa mananci ca sa nu strici aranjamentul.

Sa revin la tarta cu mere, pe care Jamie a facut-o cu piersici, dar cum la noi inca nu e sezonul piersicilor eu le-am inlocuit cu mere.

Pentru aluat avem nevoie de: 100 g unt, 125 g zahar tos, 125 g faina, 2 oua la temperatura camerei, 1/2 lingurita praf de copt si un praf de sare.

Untul se freaca cu zaharul pana cand se inmoaie bine, adaugam si ouale amestecand in continuare, faina cu parful de copt si praful de sare. Obtinem un aluat moale.

Avem nevoie si de 6-7 mere pe care le taiem pe din doua si le punem intr-un vas la fiert cu 2-3 linguri de zahar, o pastaie de vanilie si semintele ei si 2-3 linguri de apa. Le tinem pe foc intr-un vas acoperit pana ce sosul se incheaga putin.

Pregatim un vas in care vom coace tarta, adica il ungem cu unt si presaram pe fundul vasului putin zahar ca sa nu se lipeasca merele.

Punem merele, presaram scortisoara (optional), iar pe deasupra lor adaugam din loc in loc aluatul de tarta. Nu trebuie pus uniform peste tot pentru ca el va creste si va acoperi merele.

Coacem tarta cu mere la 170 grade C pentru aprozimativ 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Se scoate cu lingura din tava si se pune pe farfurie. Nu se taie perfect cu cutitul, caci asa cum spuneam este o tarta pe stilul Jamie Oliver pregatita pentru propria familie.

Rezultatul final este bun-bun-bun si cu doua texturi diferite. Aluatul este putin crocant, iar merele sunt moi si aromate. Noi am mancat tarta cand inca era calda, caci nu mai aveam rabdare sa se raceasca, dar cred ca asa e cel mai bine sa mananci o tarta de genul asta.

Categorii: Dulcegarii


Luni, Aprilie 23rd, 2012 la 11:39 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply