articole | comentarii
17Dec

Tarta cu afine in vas Zepter

0 Comentarii

Noua ne plac mult tartele cu fructe  pentru ca sunt un desert racoros si de aceea le preparam destul de des si din fructe cat mai variate.

Pentru tarta cu afine avem nevoie de: 400-500 g afine (eu am folosit congelate), 3 oua, 8 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 3 linguri faina, un cubulet de unt si un vas Zepter cu diametrul 20 cm.

Modul de preparare este simplu si l-am mai aratat si in variantele de tarta cu merepiersici si visine.

Pentru aluat se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, treptat se adauga 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare, adaugam si galbenusurile, iar la urma cele 3 linguri de faina. Faina o incorporam in aluat cu o lingura, amestecand incet de jos in sus.

Separat punem 5 linguri de zahar in vasul Zepter si il punem la foc ca sa se caramelizeze. Cand zaharul este aproape topit incepem sa rotim vasul ca sa se acopere cu caramel si peretii sai. Oprim focul si punem afinele, deasupra afinelor asezam cateva bucatele de unt, iar ultimul va veni aluatul.

Punem din nou vasul pe aragaz la foc mediu pana se ridica acul termocontrolului la jumatatea zonei galbene si dupa aceea la foc mic pana ajunge acul in al treilea punct din zona verde, moment in care oprim focul. Este bine sa lasam tarta sa stea in vas pana se raceste pentru a nu se imprastia fructele in toate directiile atunci cand o rasturnam. Dupa rasturnare, blatul tartei va fi plin de sucul delicios al afinelor.

Tarta cu afine trebuie sa se odihneasca cateva ore in frigider pentru a se intrepatrunde cat mai bine aromele, dupa care nu mai ramane decat sa o savuram. Maria mea este topita dupa tarta cu afine, pe care o alinta simplu “tartita”.

Categorii: Dulcegarii


Luni, Decembrie 17th, 2012 la 12:56 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply