articole | comentarii
15Apr

Supa cu galuste

4 comentarii pana acum

Supa cu galuste este preferata Mariei asa ca o fac destul de des. La inceput imi ieseau cam tari galustele, dar am fost acum un an in vizita la matusa mea de la Tulcea si am aflat o reteta de galuste pufoase.

Pentru supa avem nevoie de morcov, pastarnac, telina, ceapa, ardei, patrunjel si carne. Carnea poate sa fie de vita sau pui. Se poate face cu piept de pui, pulpe superioare sau ce carne de pui aveti prin frigider. Eu am folosit 3 ciocanele de pui.

Se curata legumele si se taie bucati mari. Carnea se fierbe separat ca sa ii scoatem spuma. Eu arunc prima apa in care fierbe carnea. Se pun legumele si carnea de pui in oala.

Se adauga cam 3 litri de apa, o lingura de sare, o lingurita delikat (merge si fara) si se pune pe foc. Cand legumele sunt fierte pregatim galustele.

Pentru galuste avem nevoie de 2 oua la temperatura camerei, 8 linguri de gris, sare, 2-3 linguri ulei. Albusurile se bat spuma cu sarea.

Galbenusurile se freaca separat cu uleiul si se adauga peste albusuri. Dupa aceea adaugam si grisul incet-incet.

Dam focul la mic si turnam in oala o cescuta cu apa ca sa oprim fierberea. Incepem sa punem galustele cu lingura. Dupa ce le-am pus pe toate luam o lingura si le intoarcem pe fiecare in parte si dupa aceea le stropim cu o cescuta cu apa rece. Punem capacul si le lasam cateva minute sa fiarba. Oprim focul, adaugam verdeata tocata marunt, iar cei care prefera ca supa sa fie acrisoara pot sa stoarca o lamaie inauntru.

Pofta buna!

Categorii: De-ale gurii


Marti, Aprilie 15th, 2008 la 2:44 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Supa cu galuste”

  1. 1
    Laura Sava Says:

    …mmm, ce supica faina ai facut, Mirela 🙂
    …si galustele ti-au iesit super-pufoase, se vede de la o posta 😛
    Si eu pun in supa mult zarzavat si ardei, exact ca si tine, desi multora le este ciudat sa vada ardeiu’ in supa 🙂 …dar noi stim ce gust minunat da supei…
    A, si mai pun si-un catel mic de usturoi si cateva boabe de piper…
    Si galustele, Doamne ajuta, imi iasa pufoase desi eu n-am nervi sa bat albusul separat 😀 …iar grisul il pun dupa ochi…si nici ulei n-am pus niciodata… odata am sa incerc si galustele tale…
    …mai mult ca sigur -maine fiindca Bogdi-banatanu’ papa supica la fiecare doua zile 🙂
    …si chiar daca prefera taiteii de casa in locul galustelor poate reusec sa-l fentez 😀
    …cand era si el ca si Maria (chiar: cati anisori are iubita ta? ) …manca cu pofta doar supa cu galuste 🙂

    Na bun, si acum mai trec si pe la alte subiecte ca aici am scris deja prea mult 😀

  2. 2
    Mirela Says:

    Laura, o sa incerc si eu cu usturoi si boabe de piper ca m-ai facut curioasa. Maria are 1 an si noua luni.

  3. 3
    Bucataru' Says:

    De ce arunci apa in care fierbi carnea ?

  4. 4
    Mirela Says:

    Prima apa in care fierbe carnea se pare ca este toxica. Eu intotdeauna las carnea sa dea 2-3 clocote si aceasta apa extrem de murdara o arunc.

Leave a Reply