articole | comentarii
11May

Socata cu miere

2 comentarii pana acum

Urmaresc indeaproape blogul Oliviei Steer inca de la primele ganduri asternute si recunosc ca de-abia astept postarile ei. De la ea am invatat cum sa fac o socata mult mai sanatoasa decat cea clasica pe care eu o stiam de atatia ani. Va recomand din suflet reteta aceasta de socata healthy.

Olivia spune ca avem nevoie de: 1 borcan mare de 5 litri, 10 flori de soc, 300 g miere de salcam (eu cred ca am pus putin mai multa miere ca nu mi se parea destul de dulce), 1 lamaie taiata felii, 1 steluta de anason si 4,5 l apa filtrata sau apa plata Bucovina.

Socata se prepara extrem de simplu. In borcanul cel mare punem apa si mierea si amestecam bine pana ce mierea este complet dizolvata. Asezam florile de soc in borcan (in prealabil le trecem rapid printr-un vas cu apa ca sa indepartam praful de pe ele), iar deasupra indesam cu spor feliile de lamaie si steluta de anason.

Borcanul se acopera cu o panza fina sau o bucata de tifon si se asteapta cuminte sa se desavarseasca timp de doua zile. Cel mai mult socatei ii place sa stea la soare, asa ca eu am pus-o sa stea frumos pe pervazul geamului ca sa aiba lumina dupa pofta inimii.

Dimineata amestecam cu o lingura de lemn in borcan, iar dupa ce au trecut cele doua zile si socata a capatat un gust dulce-acrisor si un aspect tulbure e semn ca e gata. Nu mai trebuie decat sa o strecuram, sa o tragem in sticle si sa o punem la rece. E un deliciu racoros!

Categorii: De-ale gurii, Dulcegarii


Vineri, Mai 11th, 2012 la 7:26 am si este adaugat la De-ale gurii, Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Socata cu miere”

  1. 1
    Iulian Andrei Says:

    Ce inseamna “zece flori”? Toate retetele spun 10 flori numai ca florile nu sunt ca laleaua sau trandafirul, sunt craci cu floricele de 1 mm… complet imprecis!!!

    Daca pun 10 floricele din acelea mici, va rog sa ma lamuriti cat inseamna “10 flori”

  2. 2
    Mirela Says:

    Iulian, tu ai dreptate. Ce ai spus tu seamana cu retetele in care se pune faina cat cuprinde. Eu nu prea stiu niciodata “cat cuprinde”. Ca sa revin la cele 10 flori, cred ca se poate spune mai exact 10 buchetele, adica exact buchetelul care il rupi de pe craca unui copac.

Leave a Reply