articole | comentarii
22Sep

Sirop de catina

3 comentarii pana acum

Sirop de catina

Este de ajuns sa dati o cautare simpla pe internet despre catina ca sa aflati despre multiplele ei proprietati. Asa ca nu o sa reiau si eu niste informatii care deja abunda pe paginile de internet. Insa, la partea de preparare a siropului de catina chiar vreau sa va arat cum am procedat eu. Pentru ca am vrut sa pastrez vitaminele si celelalte bunatati din catina intacte, am facut un sirop prin presare la rece.

Sirop de catina

Am spalat catina sub un jet puternic de apa si am lasat-o la scurs in sita.

Sirop de catina

Dupa aceea, am trecut-o prin storcatorul de fructe si am obtinut un suc gros pe care l-am amestecat cu miere. L-am potrivit dupa gustul nostru, adica mai acrisor.

Sirop de catina

Dupa ce am amestecat bine mierea cu sucul de catina am pus tot amestecul intr-un recipient si l-am bagat in frigider, unde rezista de minune fara sa-si schimbe gustul.

Sirop de catina

Amestecat cu apa minerala este un deliciu racoritor.

Sirop de catina

Categorii: Dulcegarii


Marti, Septembrie 22nd, 2009 la 8:53 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

3 Responses to “Sirop de catina”

  1. 1
    magda Says:

    felicitari !!!!!!!!!!!!

  2. 2
    Mirela Says:

    Magda, multumesc!

  3. 3
    florescu Says:

    As vrea sa va dau o reteta de sirop ,eu ii
    spun ,,bautura anotimpurilor,,
    Intr-un borcan de 3-5 l
    de primavara pina in toamna pun tot felul de fructe, flori, frunze,astfel:cand apar primele fructe (capsune,cirese rosii,amare, fragi,caise ,visine, nuci verzi) tot felul de fructe pana in toamna, intercalat cu flori:de macies,iasomie,apoi petale de trandafir de dulceata,frunze de menta,busuioc,cimbru,muguri de brad( de mai,iunie etc)
    peste stratul de fructe ,flori, frunze se pune miere de albine idiferent de care.
    Borcanul se va pastra la rece si acoperit bine .Dupa ce s-au pus toate fructele, florile si frunzele pana la inceputul iernii se scoate totul din borcan se strecoara bine (chiar se poate presa)apoi in siropul obtinut se amesteca sucul de la doua portocale o lamaie,un fruct de grapefruit,2-3 mere, un borcan de cca 300g miere si se agita bine . Se pune intr-o sticla aprox. 500ml din acest sirop(si pentru copii, nu?)restul se amesteca cu alcool si rachiu natural dupa gust.
    La sarbatorile de iarna Paste si nu numai serviti prietenii cu acest lichior ,,demential,,

    !!!BORCANUL SE TINE NUMAI LA RECE .(altfel fermenteaza)
    – Mierea se pune de la inceput peste primele fructe astfel ca pana in iarna sa se foloseasca 1-1,1/2kg miere.
    – Din aceasta bautura se bea numai un paharel – (este ca si un medicament)
    -copiilor li se dau doua lingurite in apa minerala .
    Sper ca o sa va placa.
    Cu drag voi reveni!

Leave a Reply