articole | comentarii
21May

Sera de flori din Mihai Viteazu

0 Comentarii

Intr-o zi de sambata am avut placerea de a vizita sera de flori din Mihai Viteazu. Doamna Angelica Dragan, proprietara serei, si-a intrerupt pentru catva timp lucrul in sera pentru a ne arata minunatiile crescute de ea. Sper sa nu fie singura noastra vizita la aceasta sera pentru ca tare mult ne-a mai placut.

 Doamna Angelica spune ca asa de mult ii place sa-si priveasca florile si ca ii da asa o stare de bine ca nici nu-i vine sa iasa din sera. Toata ziua se invarte ca o albinuta printre ele.

Petunii si muscate curgatoare de toate culorile.

Semintele pentru flori sunt aduse din Olanda pentru ca sunt mult mai bune decat cele romanesti.

Flori cat vezi cu ochii. Cerinta pietei este asa de mare incat nici un ghiveci nu ramane nevandut.

Micile ghivece erau aliniate intr-o ordine perfecta.

Rasaduri sanatoase si viguroase ca doar sunt crescute cu multa dragoste.

Ajutoarele doamnei Angelica munceau de zor.

Va dati seama de cata munca este nevoie pentru a creste o planta de la stadiul de samanta pana la ghiveciul acela plin de flori. Doamna Angelica o face cu multa dragoste si de aceea florile cresc vazand cu ochii.

In aceasta sera domneste ordinea si nimic nu este lasat la intamplare.

Este o afacere de familie care pe langa beneficiile materiale aduce si multumire sufleteasca.

Nu stiu daca imi mai amintesc eu toate florile pe care le-am vazut acolo, dar o sa incerc sa numesc macar o parte din frumusetile care ne-au incantat privirea: petunii, muscate, gura leului, begonii, panselute, gazanii, salvie, craite, carciumarese, regina noptii, nasturei …

La final am fotografiat si gainile din dotarea gospodariei doamnei Angelica. Daca ajungeti prin Mihai Viteazu trebuie neaparat sa vizitati aceasta minunata sera.

Categorii: Locuri din Romania


Luni, Mai 21st, 2012 la 10:46 am si este adaugat la Locuri din Romania. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply