articole | comentarii
05May

Sense and sensibility

2 comentarii pana acum

Sense and sensibility

De cand sunt mama am o sensibilitate exagerata. De exemplu, atunci cand vreau sa citesc pe un blog si dau de un articol despre cineva in suferinta, nu stiu cum sa inchid mai repede pagina respectiva. Simt ca nu mai pot sa ma incarc si cu suferintele altora.

O fi dovada de egoism din partea mea? Nu stiu, insa este mai mult ca sigur o reactie de aparare  a sufletului meu, care nu mai suporta sa auda de copii bolnavi sau de parinti aflati in suferinta. Nu mai pot sa le duc. Ma doare mult prea tare pentru ca de fiecare data empatia functioneaza si e groaznic. Imi ia uneori saptamani intregi sa pot uita cazul unui copilas bolnav.

Mi se pare nedrept ca un copil sa sufere de boli grave si incurabile. De ce? Cu ce a gresit? Nici nu a apucat sa traiasca. Mi se rupe sufletul cand vad un copil chinuindu-se.

Zilele trecute am vazut o fetita cheala la gradinita Mariei. Poate nu era nimic deosebit in acest fapt, insa fetita plangea si era vizibil rusinata fata de ceilalti copii. Bunica ei glumea spunand ca “a lansat o noua moda”. Sper ca au fost niste motive intemeiate la baza acelei slutiri a copilului, caci altfel nu stiu cum s-ar putea justifica suferinta fetitei. Oricum, eu cateva zile n-am putut sa-mi iau gandul de la ea. Asta este un exemplu minor, caci pana la urma parul va creste la loc, insa si aceste intamplari pe care le vad in jurul meu ma deranjeaza.

Categorii: De tot felul


Miercuri, Mai 5th, 2010 la 8:25 pm si este adaugat la De tot felul. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Sense and sensibility”

 1. 1
  Constantin Says:

  Buna !
  Parerea mea:esti f sensibila (poate ai suferit prea multe-n viata ??
  Natura are mersul ei !!
  Noi nu putem schimba mare lucru ,chiar de-am vrea !!
  Fii mai tare !sunt chestii care asa trebuie sa fie !!

 2. 2
  Mirela Says:

  Constantin, am devenit asa sensibila de cand sunt mama si nu stiu daca mai pot sa ma schimb vreodata.

Leave a Reply