articole | comentarii
10Apr

Sarmale de post

3 comentarii pana acum

Sarmale de post

Eu una nu sunt innebunita dupa carne. Asa ca sarmalele de post mie chiar imi plac. Da sa nu fie cu mai stiu eu ce soia prin ele ca nu-mi mai plac atunci. Va arat unele pregatite de cumnata mea Laura, ca eu fac foarte rar sarmale, iar de post chiar si mai rar.

Avem nevoie de: orez, morcov, ceapa verde, ardei gras rosu si verde, verdeata, varza murata, suc de rosii, bulion, ulei, sare, piper. Sarmalele de post ies si mai gustoase daca punem si ciuperci tocate in compozitie.

Se toaca morcovul, ceapa, ardeii si se pun la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga orezul si cateva linguri de bulion.

Cand oprim focul adaugam verdeata tocata marunt, sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza si se aranjeaza intr-un vas pe fundul caruia am asezat varza tocata.

Deasupra sarmalelor asezam varza tocata si se completeaza cu apa si suc de rosii ca sa le acopere. Se fierb aproximativ o ora.

Asa arata dupa ce am oprit focul. Pofta buna!

Categorii: De-ale gurii


Joi, Aprilie 10th, 2008 la 5:57 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

3 Responses to “Sarmale de post”

  1. 1
    roxana Says:

    O <> completare:Mirela a participat la preparare si a impachetat mai mult de jumatate din sarmale.(cumnata Laura)

  2. 2
    Oana Says:

    Cineva participa la un concurs cu aceasta reteta http://www.facebook.com/photo.php?fbid=180526895379255&set=a.176910792407532.34719.124685624296716&type=3&theater

  3. 3
    Mirela Says:

    Oana, iti multumesc ca m-ai avertizat. Foarte urat. Nu stiu cum poate cineva sa fure asa fara nici o rusine. Nu-ti spun ca asta vine dupa ce acum cateva zile mi-am vazut alt articol furat pe un site.

Leave a Reply