articole | comentarii
12Jun

Saratele delicioase

14 comentarii pana acum

Reteta asta o am de la bunica lui David si este preferata sotului meu. De abia asteapta sa-i fac saratele cand pleaca la pescuit.

Avem nevoie de: 1kg faina, 200g branza rasa, 3 pachete de margarina Unirea, 2 oua, 50g drojdie, 200g smantana si sare dupa gustul fiecaruia.

Din aceste ingrediente se framanta un aluat potrivit, care nu se lasa la dospit. Se intind foi cam de 5mm grosime. Cu cat foaia este mai subtire cu atat saratelele vor fi mai crocante. Daca vreti niste saratele fragede trebuie sa intindeti o foaie mai groasa. Foaia se pune in tava cu ajutorul facaletului, se unge cu ou batut, se rade cascaval pe deasupra si se presara mac, chimen sau susan.

Se taie fasii cu rola sau cu un cutit si se pune la copt in cuptorul incins.

Cele cu chimen sunt preferatele mele.

Se tin in cuptor pana se rumenesc.  Asa arata la final.

Imi place mult aceasta reteta, pentru ca sunt din ce in ce mai bune pe zi ce trece. Eu le pastrez intr-o cutie de plastic cu capac si se mentin foarte bune cateva zile.

Nu-i asa ca arata bine?

Categorii: De-ale gurii


Joi, Iunie 12th, 2008 la 8:46 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

14 Responses to “Saratele delicioase”

  1. 1
    Edith Says:

    Arata taare bine! Cred ca o sa le incerc si eu, poate jumatate de cantitate. Spune-mi te rog, merge pus unt in loc de margarina? Ca eu nu mai mananc margarina de vreo 2 ani…

  2. 2
    Edith Says:

    drojdie ar merge din cea granule? Cam cat? 1 plic?

  3. 3
    Mirela Says:

    Edith, te rog sa nu te superi ca iti raspund asa tarziu, insa am fost plecata doua saptamani intr-un loc superb cu un mare-mic defect. Nu are internet, telefon si asa mai departe. Cred ca merge foarte bine sa pui unt in loc de margarina. Chiar ma gandeam sa le fac si eu o data cu unt. Cred ca ies si mai bune. La drojdie nu stiu ce sa spun. S-ar putea sa ajunga un plic. De abia astept sa vad cum au iesit saratelele tale.

  4. 4
    Edith Says:

    Stai linistita ca nu ma supar 🙂
    O sa le incerc si eu da probabil undeva prin septembrie sa treaca caldura asta 😀

  5. 5
    Mirela Says:

    Edith, cred ca te-ai gandit foarte bine. Acum este prea cald ca sa stai in bucatarie.

  6. 6
    adriana Says:

    Mirela vreau sa te felicit pt reteta,sa stii ca am incercat-o si eu inainte de a pleca la mare si au iesit delicioase,demult cautam o reteta care sa semene cu saratelele facute de mama mea.

  7. 7
    Mirela Says:

    Adriana, ma bucur tare mult ca ti-au placut.

  8. 8
    Karmen Says:

    spune-mi te rog cite grame sint intr-un pachet de margarina folosit la aceste saratele.

    Multumesc

  9. 9
    Mirela Says:

    Karmen, pachetul de margarina are 250 de grame.

  10. 10
    Saleuri cu vin alb | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] Reteta de saleuri am gasit-o pe super gustosul blog al Laurei Sava si nu este prima data cand le execut, insa este prima data cand le si fotografiez. Imi plac saratelele sau saleurile de cand ma stiu si pe langa aceasta reteta fac destul de des saratele cu cascaval sau saratele cu branza. […]

  11. 11
    Alina Says:

    Buahhh, imi ploua in gura; cu siguranta am sa le incerc , demult cautam asa reteta, merci!

  12. 12
    Mirela Says:

    Cu placere!

  13. 13
    Jenica Says:

    Chiar delicioase!!! Iar ideea de a le taia in tava-de milioane!!!!!!!!!!!!!!
    MULTUMESC!

  14. 14
    Mirela Says:

    Jenica, ma bucur mult ca ti-a placut reteta.

Leave a Reply