articole | comentarii
07Mar

Saratele cu branza

0 Comentarii

Au fost dragoste la prima vedere la noi in familie. Trebuie sa le facem un bis cat mai curand. Pentru ca eu sunt un mare fan saratele, iar pe blogul meu sunt deja postate cateva variante aici si aici, nu stiam efectiv cum sa le denumesc ca sa nu aiba toate retetele acelasi nume. Acestea au primit numele de “saratele cu branza”, nu pentru ca celelalte retete n-ar contine branza, ci pentru ca doar acesta mai era liber.

Reteta am gasit-o la Dandusa tronand pe aceeasi pagina cu reteta de negresa incercata de mine mai demult. Reteta mai simplu de tinut minte ca aceasta nici ca mai stiu.

Avem nevoie doar de: 200 g faina, 200 g branza sarata, 200 g unt. O sa mai folosim un ou pentru uns saratelele pe deasupra si chimen sau mac. Nu se pune drojdie.

Se amesteca faina, branza data pe razatoare si untul, iar aluatul obtinut il punem 30 de minute la frigider. Cand il scoatem intindem foi cu sucitorul (ne ajutam cu faina), ungem cu ou batut (sau doar cu galbenus amestecat cu putin lapte) si presaram mac sau chimen. Eu am intins foaia foarte subtire pentru ca am vrut sa-mi iasa niste saratele crocante.

Se coc la un foc mediu in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Asa arata la final gata de savurare. Dandusa, multumesc pentru reteta!

Categorii: De-ale gurii


Miercuri, Martie 7th, 2012 la 6:23 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply