articole | comentarii
08Nov

Saleuri cu vin alb

7 comentarii pana acum

Saleuri cu vin alb

Reteta de saleuri am gasit-o pe super gustosul blog al Laurei Sava si nu este prima data cand le execut, insa este prima data cand le si fotografiez. Imi plac saratelele sau saleurile de cand ma stiu si pe langa aceasta reteta fac destul de des saratele cu cascaval sau saratele cu branza.

Avem nevoie de: 200 g unt, 100-150 g smantana, 1 lingurita de sare, 300 g faina, 2 linguri de vin alb (sa nu fie muscat otonel sau altceva foarte dulce).

Se amesteca ingredientele de mai sus, se face o bila care se acopera cu folie de plastic sau aluminiu si se da un pic la rece ca sa nu avem dificultati la taiat mai tarziu.

Saleuri cu vin alb

Saleuri cu vin alb

Din aceasta reteta mie  mi-au rezultat doua foi, adica doua tavi de saleuri. Foile se aseaza in tava pe hirtie de copt.

Saleuri cu vin alb

Foaia se unge deasupra cu ou batut si dupa aceea se rade cascaval. Peste cascaval se poate presara mac, susan sau chimen dupa gustul fiecaruia.

Saleuri cu vin alb

Eu le-am taiat cu o forma zimtata pentru a avea un aspect inedit.

Saleuri cu vin alb

Asa arata dupa ce s-au copt. Am facut saleurile cu susan de data asta, caci am descoperit in ultimul moment ca nu mai aveam mac.

Saleuri cu vin alb

Sunt extrem de fragede si gustoase. Data viitoare trebuie sa dublez reteta ca prea repede se termina.

Saleuri cu vin alb

Categorii: De-ale gurii


Luni, Noiembrie 8th, 2010 la 8:56 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

7 Responses to “Saleuri cu vin alb”

  1. 1
    Bogdan Vlad Says:

    Arata excelent. Mi-ai facut pofta! Le voi incerca si eu.

  2. 2
    Delia Says:

    Eu am o reteta cu untura, ai incercat vreodata?

  3. 3
    Mirela Says:

    Bogdan, sa stii ca sunt foarte bune.

  4. 4
    Mirela Says:

    Vai Delia, daca ai stii de cate ori am facut si cu untura… Sunt delicioase, numai ca untura nu o gasesc prea usor. Unt in schimb gasesc peste tot.

  5. 5
    Laura Sava Says:

    Te pup, Mirela 🙂
    Ma bucur ca le-ai incercat, ti-au iesit foarte fain!

  6. 6
    Mirela Says:

    Laura, mi-au placut foarte mult si sa stii ca sotului meu i-au prins bine la sezonul de pescuit din toamna asta.

  7. 7
    Saratele cu branza | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

    […] curand. Pentru ca eu sunt un mare fan saratele, iar pe blogul meu sunt deja postate cateva variante aici si aici, nu stiam efectiv cum sa le denumesc ca sa nu aiba toate retetele acelasi nume. Acestea au […]

Leave a Reply