articole | comentarii
25Apr

Risotto alla milanese

0 Comentarii

Cremos si aromat … este atat de bun. Maria a mancat pana a stat cu burta-n sus.

Avem nevoie de: 1 cana orez cu bob rotund, 4 cani supa de pui fierbinte (de preferat o supa facuta in casa), 1/2 pahar vin alb, o mana buna de parmezan ras, 1/2 lingurita sofran, 1 ceapa mare, 4-5 linguri ulei de masline, 75 g unt, piper alb. Sare se mai adauga spre final, daca mai este nevoie, pentru ca supa este posibil sa fie suficient de sarata si astfel nu mai este nevoie de o cantitate suplimentara de sare in risotto.

Prima data punem deoparte jumatate de cana de supa fierbinte in care vom pune sofranul la inmuiat. Intre timp ne ocupam de restul retetei. Tocam ceapa foarte fin si o punem intr-un vas la calit impreuna cu jumatate din cantitatea de unt si 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam orezul, amestecam bine ca sa se acopere orezul cu unt si ulei de masline si dupa aceea adaugam vinul alb. Flacara aragazului trebuie sa fie una medie spre mare si sa se amestece in risotto destul de des ca sa nu se lipeasca si ca sa capete o consistenta cremoasa.

Dupa ce vinul s-a evaporat adaugam supa cu sofran si amestecam. Incepem sa adaugam treptat din supa ramasa amestecand mereu. Tot procesul trebuie sa dureze cam 20-25 de minute. Cand orezul a absorbit toata supa adaugam restul de unt, uleiul de masline, parmezanul ras si piperul alb. Amestecam sa se inglobeze toate aceste ingrediente, oprim focul si acoperim vasul cu un capac pentru aproximativ 10 minute.

Se serveste cald, neaparat cald. Este cremos si foarte bun.

Un sfat: nu faceti ca mine, adica nu folositi niciodata supa facuta din cuburi concentrate din comert. Eu o data ma grabeam si am folosit asa ceva, insa rezultatul a fost prea sarat si cu un gust artificial. Nu mai spun ca nu reuseam nici sa spal vasul in care fiersesem “minunata supa”. Era acoperita de o mazga galbena pe care de-abia am reusit sa o indepartez de pe vas. Nici nu vreau sa ma gandesc ce guma de guar si guma de mai stiu eu ce erau acolo.

Categorii: De-ale gurii


Miercuri, Aprilie 25th, 2012 la 7:40 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply