articole | comentarii
24Sep

Restaurant Sergiana Brasov

0 Comentarii

Daca ajungi in Brasov si vrei sa mananci ceva bun, restaurantul Sergiana nu trebuie ocolit. Intrarea nu este deloc impresionanta si ai putea chiar sa o ratezi daca nu esti atent.

La strada nu sunt decat niste usi mari, insa trebuie sa cobori pe scarile acestea ca sa intri in restaurant.

Este de ajuns sa citesti vorbele frumos ticluite din meniu ca sa ti se si faca foame. Exemplele sunt atat de multe si daca tot am scris aici despre o reteta de bulz ciobanesc, chiar vreau sa va spun cum este denumit acesta la Sergiana:

Bulz tepenit cu pene din porc s-alintat cu ousoare

adica bulz cu branza de burduf, costita si ou. Si sa va mai scriu vreo doua:

Porc infundat de-o capra-nverzita si dulcita, prin gradina parjolita, iara masa-i indoita, pentru parechi alcatuita

Imparteli si scotoceli de porc si pasare, imbulzite de branze-n malai

Sergiana chiar stie sa-si vanda marfa, ademenindu-te inca de la intrare cu decorul foarte bine gandit si cu meniul ticluit cu maiestrie. Cand te asezi la masa primesti imediat o farfuriuta cu ceapa rosie si jumari delicioase din partea casei.

Ceea ce am comandat a fost bine preparat si gustos, insa a fost si o intamplare care era sa-mi strice buna dispozitie. Am plecat la toaleta lasandu-le vorba celor de la masa sa-mi comande mai intai o tocanita de bureti cu mamaliguta. Cand m-am intors la masa comanda fusese deja lansata, dar ospatarul anuntase ca de fapt nu este o tocanita din bureti de padure, ci din ciuperci pleurotus. Bineinteles ca am chemat ospatarul ca sa schimb comanda (ca doar pleurotus gasesc si eu la toate supermarketurile) si mi s-a spus ca nu se poate.

OK, am luat ciupercile dar mi-am comandat si altceva. Dezamagirea si mai mare a fost cand in loc de ciupercile pleurotus au venit ciuperci champignon taiate felii si trase la tigaie. Asta chiar mi s-a parut bataie de joc fata de client, dar am tacut si am incercat sa nu-mi stric ziua acolo. La faza asta au o bila neagra de la mine si voi fi foarte atenta daca voi mai trece prin acel restaurant.

Am fotografiat doar ceea ce merita aratat. Aici i-am cerut ospatarului sa-mi recomande ceva potrivit pentru un copil si mi-a adus acest pui a la Kiev (sper sa nu gresesc) cu piure de cartofi. A fost delicios, iar portia era mai mult decat generoasa.

Tocanita de vitel in crusta de paine a fost grozava si o recomand din tot sufletul.

Se scoate capacul de paine si dedesubt gasesti bucati fragede si delicioase de carne de vitel acompaniate de o bogatie de legume.

Pe langa faptul ca tocanita a fost delicioasa, nici aspectul nu s-a lasat mai prejos.

Aici era o rulada de curcan cu mozzarella si frigarui de legume. Din cauza denumirilor stilizate nu prea mai tin minte numele felurilor comandate de noi.

La final, o portie de galuste cu prune a incununat o masa copioasa, dar mai ales gustoasa.

Meniul este foarte bogat si variat, mancarea este bine preparata si gustoasa, ospatarii sunt amabili, interiorul restaurantului este deosebit, deci are toate calitatile pe care eu ma astept sa le gasesc intr-un restaurant. Daca n-ar fi fost gafa cu ciupercile, as fi putut sa zic ca totul a fost perfect.



Luni, Septembrie 24th, 2012 la 9:22 am si este adaugat la Restaurante prin care am trecut. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply