articole | comentarii
17Nov

Pui umplut cu ficatei de pasare

0 Comentarii

O reteta care poate parea complicata la prima vedere, insa s-a dovedit a fi extrem de simplu de preparat. De data aceasta eu am fost doar un simplu spectator, verisoara mea Corina fiind “lady chef”.

Avem nevoie de: 1 pui mare, 500 g ficatei de pasare, 500 g ciuperci proaspete, 1 ceapa mare, o legatura de patrunjel, cimbru, sare, piper.

Puiul se spala, se freaca pe deasupra cu putina sare si se aseaza pe un platou.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Ficateii se fierb si dupa aceea se toaca marunt. Se toaca si patrunjelul verde.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata marunt si adaugam cateva ciuperci taiate feliute subtiri. Mai lasam tigaia pe foc pana se inmoaie bine si ciupercile.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Amestecam ficateii cu verdeata tocata, ceapa si ciupercutele calite. Asezonam cu sare, piper si cimbru dupa care putem incepe sa umplem puiul. In aceasta operatiune ne folosim de o lingura pentru a-l umple mai usor.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Dupa ce s-a terminat indesarea orataniei luam un ac si o ata si coasem frumos pielea pentru a nu lasa umplutura sa iasa in timpul coacerii.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Asezam puiul umplut in tava, iar pe langa el punem restul de ciuperci peste care aruncam un praf de sare. Optional se pot pune si felii de mar. Peste pui se poate presara si un praf de boia de ardei.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Puiul umplut se tine la cuptor (la foc mare) aproximativ 1,5 ore.

Pui umplut cu ficatei de pasare

Asa arata la final. Rumenit si gustos. Pofta buna!

Pui umplut cu ficatei de pasare

Categorii: De-ale gurii


Miercuri, Noiembrie 17th, 2010 la 8:07 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply