articole | comentarii
16May

Pricomigdale

2 comentarii pana acum

 Pricomigdale

Imi plac pricomigdalele de cand ma stiu, dar tot timpul mi s-au parut prea greu de facut. De cand o prietena mi-a spus cum prepara ea reteta de pricomigdale in doi timpi si trei msicari, mai ca nu mi-a venit sa cred ca poate fi atat de simplu. Maria cred ca a fost cea mai incantata, mai ales de partea cu pusul compozitiei cu lingura in tava.

Avem nevoie de: 3 albusuri, 150 g zahar, 2 linguri faina, 200 g nuci macinate (in loc de nuci se pot pune migdale macinate si ies niste pricomigdale si mai bune), un praf de sare.

Albusurile se amesteca cu zaharul si praful de sare si se bat pe baie de aburi pana devin spuma. Daca aveti un vas Zepter (baza vasului este mai groasa decat la un vas obisnuit), puneti vasul cu albusuri si zahar direct pe aragaz si bateti bine cu mixerul. Flacara aragazului este bine sa fie medie spre mica. 

IMG_0766

Cand albusurile s-au batut spuma adaugati nuca macinata si faina si mixati in continuare inca aproximativ 5 minute tot pe baie de abur sau direct pe foc intr-un vas Zepter.

IMG_0767

Puneti gramajoare de compozitie cu o lingura in tava tapetata cu hartie de copt.

IMG_0772

 Pricomigdalele se coc la 150 grade Celsius si ne dam seama ca sunt gata atunci cand apar niste crapaturi deasupra.

IMG_0774

Au iesit foarte bune. Multumesc Vicky pentru reteta! 

IMG_0779

Categorii: Dulcegarii


Vineri, Mai 16th, 2014 la 2:03 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Pricomigdale”

  1. 1
    Bogdana Says:

    Multumim si noi pentru informatii! 🙂

  2. 2
    Mirela Says:

    Multumesc si eu Bogdana

Leave a Reply