articole | comentarii
02Apr

Preambalate

0 Comentarii

Preambalate

Preambalatele fac parte categoric din dulciurile copilariei mele (pe langa merele in acadea, bulgarii de floricele, susan in zahar caramel etc) si am descoperit de curand ca nu numai mie mi-au incantat papilele gustative. Cateva mamici de la scoala Mariei m-au rugat sa postez cat mai repede reteta de preambalate. Asa ca m-am conformat …

Pentru aluat avem nevoie de: 5 oua, 400 g faina, 250 g zahar, 250 g ulei (mie mi-a fost mai usor sa-l cantaresc), un praf de sare, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie. Mai intai mixam ouale timp de aproximativ 1 minut, dupa care adaugam restul ingredientelor si amestecam sa se incorporeze bine. Vom obtine un aluat care curge. Intr-o tava cu hartie de copt punem cu lingura aluat, avand grija sa lasam suficient loc intre fursecuri pentru a nu se lipi la coacere.

Preambalate

Coacem fursecurile la aproximativ 170-180 grade Celsius sau la un foc mediu intr-un cuptor model vechi. Trebuie sa aveti grija pentru ca in maxim 10 minute vor fi gata, chiar daca nu sunt rumenite prea bine deasupra.

Preambalate

Pentru crema avem nevoie de: 300 g smantana (e bine sa fie smantana din piata de la producatori sau smantana pentru prajituri din supermarket) si 300 g ciocolata. Puteti folosi ciocolata neagra, ciocolata cu lapte sau puteti face un mix intre ciocolata cu lapte si neagra. Eu am folosit cioco extra cacao si bubbly de la Milka, iar rezultatul a fost excelent.

Preambalate

Smantana si ciocolata se pun intr-o craticioara pe foc pana ce se topeste ciocolata si tot amestecul da un clocot doua.

Preambalate

Cand crema s-a mai racit se poate adauga esenta de rom dupa gust, dupa care se pune la frigider pentru a se intari.

Preambalate

Se umplu fursecurile cu crema si se mai asteapta vreo doua ore inainte de a le manca. Nu trebuie tinute la frigider daca le terminati in 2-3 zile. La noi nu prea apuca sa treaca de termenul asta asa ca nu stiu ce sa spun pentru dupa.

Preambalate

Sa le savurati cu placere!

Categorii: Dulcegarii


Miercuri, Aprilie 2nd, 2014 la 5:18 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply