articole | comentarii
29Feb

Prajitura cu gem

6 comentarii pana acum

Prajiturile cu gem sunt in general retete economice si rapide pentru ca mai toata lumea are prin camara cateva borcane cu gem si cateva oua in frigider. Deci, in doi timpi si trei miscari poti sa faci o prajitura delicioasa si racoroasa (daca gemul nu este unul prea dulce). Eu la aceasta reteta folosesc in general gem de caise pentru ca are un gust dulce acrisor perfect.

Avem nevoie de: 4 oua, 150 g zahar, 1 ceasca de ulei, 250 g faina, coaja de la o lamaie, 1 esenta de vanilie, 1/2 lingurita amoniac stins cu zeama de la o jumatate de lamaie, 400 g gem de caise (merge si cu gem de prune).

Albusurile se bat spuma, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana devine bezea. Adaugam galbenusurile, uleiul, coaja de lamaie, esenta, amoniacul stins.

Adaugam la final si faina amestecata cu un praf de sare si amestecam cu o lingura de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul.

Punem compozitia prajiturii cu gem intr-o tava pregatita cu hartie de copt si o bagam in cuptorul preincalzit. O tinem la copt la un foc moderat pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca si taiem pe lungime cate straturi dorim (eu am obtinut 4 straturi de blat).

Fiecare strat de blat il acoperim cu un strat de gem (gemul meu avea si samburi de migdale prin el si astfel prajitura a fost mai interesanta), iar peste ultimul strat de gem eu am presarat migdale maruntite. Daca nu vreti gem deasupra puteti lasa ultimul strat de blat neacoperit si puteti infrumuseta prajitura cu zahar pudra.

O sectiune dulce-acrisoara.

Prajitura cu gem face senzatie la noi in familie asa ca a trebuit sa fac un bis aseara, plus ca mi-a venit o super idee care s-a dovedit foarte tare. Ultimul strat l-am acoperit cu ciocolata topita (jumatate de ciocolata Milka topita la microunde impreuna cu 4-5 linguri de lapte), iar pe deasupra am pus de data asta fulgi de migdale ca sunt mai aspectosi. Noroc ca am cantarul bine ascuns sub pat ca nu ma vad prea bine dupa doua tavi de prajitura cu gem.

Categorii: Dulcegarii


Miercuri, Februarie 29th, 2012 la 7:44 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

6 Responses to “Prajitura cu gem”

  1. 1
    ANDREEA Says:

    SUUUPEERRR!!!!

  2. 2
    Mirela Says:

    Andreea, ma bucur ca ti-a placut!

  3. 3
    andrahd Says:

    abia astept sa fac prajitura asta simpla si gustoasa!!!felicitari!

  4. 4
    Mirela Says:

    Andrahd, chiar ca este simpla si gustoasa. Cred ca gemul de caise face toata treaba.

  5. 5
    EVELYNN Says:

    Draga d-na,din cauza acestei praji,mi-am calcat promisiunea de cura de slabire:((((dar…..iarta-ma DOAMNE….s-a meritat…..tocmai am gatat de papat o tava de praji…de ieri pana azi singura:))))FFFF BUNA,O ADEVARATA DELICATESA!!FELICITARI!!:)))

  6. 6
    Mirela Says:

    Evelynn, ma bucur ca ti-a placut. Intr-adevar este o prajitura care te indeamna la rele …

Leave a Reply