articole | comentarii
02Jun

Prajitura cu fructe uscate si rahat

0 Comentarii

  

Mami, imi faci o prajitura? Hai te rog!

Asa ca am facut o prajitura numa’ buna de pus la pachet copilului sau de luat la birou si rontait in fata calculatorului, asta in cazul in care colegii va mai lasa ceva.

Pentru aluat avem nevoie de: 6 oua, 250 g zahar, 180 g faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare si 60 g unt topit. Deasupra aluatului eu am pus caise uscate taiate cubulete, merisoare uscate, stafide, nuci si rahat din belsug (cat a mai ramas dupa ce l-a furat Maria). Este delicioasa cu un amestec bogat de fructe uscate: mere, pere, gutui, caise, prune, nuci, stafide …

Aceasta prajitura se prepara in doi timpi si trei miscari: albusurile se bat spuma cu praful de sare dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat treptat si se bate in continuare pana obtinem bezea. Punem si galbenusurile unul cate unul, iar la urma incorporam in aluat faina amestecand cu o lingura de jos in sus.

Pregatim o tava cu hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei. Punem aluatul in tava si il uniformizam, dupa care adaugam ploaia de fructe uscate si nuci.

Daca fructele se incapataneaza sa ramana deasupra le putem presa usor cu dosul unei linguri. Deasupra fructelor punem cu o lingura untul topit, care va forma o crusta crocanta la suprafata prajiturii.

Prajitura o coacem in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.

La final se poate pudra cu zahar, insa este foarte buna si simpla. Noua ne place ca in sectiune apar bucatelele colorate de fructe .

Maria a fost foarte multumita mai ales ca a primit cateva felii de prajitura la pachetul pentru gradi. Este mare amatoare de prajituri facute in casa.

Categorii: Dulcegarii


Sambata, Iunie 2nd, 2012 la 7:20 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply