articole | comentarii
27Jun

Povesti de viata

4 comentarii pana acum

De cativa ani, de cand imi fac concediul intr-un loc minunat si departe de civilizatie, am cunoscut oameni de-ai locului, oameni deosebiti si extrem de vioi pentru varstele destul de inaintate. Au trait toata viata in Saticul de Sus, judetul Arges, si desi nu au avut o viata usoara sunt sigura ca m-ar intrece la orice drumetie pe munte. Fiecare are cate o poveste, pe care sunt dornici sa o dezvaluie daca te vad dispus sa asculti.

Acest domn foarte simpatic se numeste Ion Godeanu si este alaturi de sotia lui Rica. Este casatorit cu tanti Rica de 33 de ani. Dar sa nu credeti ca e prima lui casatorie. Cu prima sotie a trait 32 de ani pana la moartea acesteia.

Ion si Rica Godeanu

Impreuna cu prima sotie a avut opt copii. Ce femeie din ziua de azi s-ar mai incumeta sa creasca opt copii, care nu sunt ai ei? Ei, uite ca tanti Rica nu s-a descurajat si unde mai pui ca avea si ea inca doi. Viata le-a dat si multe greutati. Trebuie sa care apa de la raul aflat la vreo 300 de metri de casa, iar ca sa schimbe o butelie trebuie sa parcurga 14 km. Suna bine? Si unde mai pui ca peste toate astea le-a mai luat foc si casa. Bina ca erau mai tineri atunci si au avut putere sa o refaca.

Asta este peisajul din curtea lor. Nu-ti vine sa pleci, asa e de frumos.

Ion si Rica Godeanu

Nea Ion e tare pisicher. Aici ii spunea sotiei ca daca era mai frumoasa o lua de gat pentru poza.

Maria avea treaba cu gainile lor. Bine ca erau inchise, ca nu stiu ce mai ramanea din ele.

Maria la gaini

Aici statea de vorba cu nea Ion, ca doar nu degeaba ii daduse palaria lui.

Maria la gaini

Va dati seama ce bogati sunt oamenii acestia? Uitati ce priveliste admira ei zi de zi.

Maria in curte

Curtea familiei Godeanu

Nici nu pot sa descriu in cuvinte cat de calmi, linistiti si nestresati sunt acesti oameni. Probabil din aceasta cauza sunt si asa longevivi.

Sa ne vedem sanatosi si la anul!

Categorii: De tot felul


Vineri, Iunie 27th, 2008 la 1:59 pm si este adaugat la De tot felul. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Povesti de viata”

 1. 1
  Andreea Badran Says:

  Ce peisaj frumos … si ce fericita trebuie sa fi fost Maria sa aiba atata curte pentru joaca. Foarte, foarte frumos!

 2. 2
  Mirela Says:

  Da Andreea, chiar a fost o mare fericire pentru noi toti sa putem sta in mijlocul naturii, care era superba. Pacat ca s-a terminat.

 3. 3
  Anca Says:

  Minunat Mirela. Si eu am fost la Satic si mi s-a parut extraordinar.

 4. 4
  Mirela Says:

  Anca, ai stat acolo sau doar in trecere?

Leave a Reply