articole | comentarii
01Oct

Poale-n brau

2 comentarii pana acum

Cand ne este pofta de ceva bun-bun, imediat o bagam pe bunica Florica in priza si gata tava cu poale-n brau. Ingredientele sa le avem, ca restul este floare la ureche pentru ea.

Pentru aluat avem nevoie de: 1 kg faina, 500 ml lapte, 50 g drojdie, un praf de sare si 2-3 linguri de ulei la final.

Faina se amesteca mai intai cu sarea si dupa aceea se face o adancitura in mijlocul ei, unde vom pune drojdia si laptele caldut. Peste drojdie putem arunca un praf de zahar ca sa o activam. Amestecam toate ingredientele si incepem sa framantam aluatul. Cand terminam de framantat adaugam si 2-3 linguri de ulei ca sa se desprinda aluatul de pe maini. Se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp preparam umplutura din 500 g branza de vaci (merge si cu urda), 3 oua, 100 g stafide (optional), 100 g zahar, coaja rasa de la o lamaie si cateva picaturi esenta de rom (optional). Amestecam bine compozitia si o lasam sa se odihneasca cat timp asteptam sa creasca aluatul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in bile de aluat potrivite.

Intindem bila de aluat cu sucitorul, iar in mijlocul ei punem o lingura din umplutura de branza.

Impachetatul este extrem de simplu si se face in doua moduri. In primul mod se apuca doua capete opuse si se unesc …

dupa care vine randul celorlalte doua capete, astfel incat sa obtinem un fel de plic inchis.

Al doilea mod de impachetare mie mi se pare mai spectaculos, iar fotografiile vorbesc de la sine fara sa mai dau eu indicatii suplimentare.

Rezultatul este un trandafiras extrem de apetisant.

Placintele frumos aranjate in tava se ung cu ou inainte de a le baga in cuptorul preincalzit.

Placintele poale-n brau se coc la un foc mediu pana devin aurii, iar cand se scot din cuptor se ung cu miere din belsug.

Bineinteles ca Maria nu mai avea rabdare si a mancat o placinta mai mult fierbinte.

Delicioase, pufoase, aromate, iar la noi sunt apreciate de toata familia.

Categorii: Dulcegarii


Luni, Octombrie 1st, 2012 la 12:00 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Poale-n brau”

  1. 1
    Mihalcea Florica Says:

    Cele mai bune ! I-mi place sa bucataresc si incerc tot ce e nou Au iesit superbe si la gust si ca prezentare. Copii mei au fost incantati !

  2. 2
    Mirela Says:

    Florica, ma bucur ca ti-au placut! Si Maria a fost incantata de poale-n brau.

Leave a Reply