articole | comentarii
05Jun

Placinta cu branza

0 Comentarii

Placinta cu branza si stafide este ceva obisnuit la noi in familie. De data asta am incercat sa mai schimb cate ceva la clasica reteta de placinta si rezultatul a fost foooarte bun. Sper sa o incercati pentru ca nu e deloc greu de facut.

Cand ma grabesc, fac placinta cu foi de la magazin, insa cand am mai mult timp imi place sa fac eu foile de placinta caci atunci iese cea mai buna reteta. Nu este greu deloc, doar ca trebuie sa zicem 40 de minute in plus pentru pregatitul foilor.

Pentru umplutura avem nevoie de: 500 g branza de vaci, 1 plic zahar vanilat, 50-100 g zahar (depinde cat de dulce va place placinta), o mana de stafide (optional) si 3 oua. Daca va place placinta cu branza sarata puteti sa folositi o branza telemea in care sa adaugati doar oua si gata umplutura.

Pentru foi cantitatile sunt variabile. De exemplu pentru a umple o tava de aragaz avem nevoie de 250 ml apa, un praf de sare si faina cat sa iasa un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru si din fiecare bucata de aluat intindem o foaie.

Foile le ungem cu un amestec din 50 g unt topit si 50 ml ulei. Le impachetam si le bagam la frigider rand pe rand pana le terminam pe toate de intins si uns (daca mai avem timp le putem lasa sa se odihneasca jumatate de ora la frigider). Este acelasi procedeu de impaturire a foilor ca la placinta cu spanac.

Scoatem prima foaie de la frigider, o intindem si o ungem cu amestecul de branza dulce si stafide. Incepem sa o impaturim din ambele parti si astfel vom obtine cate doua suluri din fiecare foaie.

Asezam sulurile de placinta in tava pregatita cu hartie de copt. Nu e nevoie sa ungem hartia de copt pentru ca foile au grasime.

Ungem sulurile pe deasupra cu ce ne-a mai ramas din amestecul de unt si ulei si bagam tava in cuptorul preincalzit.

Coacem placinta la un foc mediu pana devine aurie si foile sunt putin crocante.

Pentru un aspect cat mai apetisant putem sa o pudram cu zahar.

Este delicioasa, frageda si in acelasi timp are pe deasupra o crusta crocanta.

Categorii: Dulcegarii


Marti, Iunie 5th, 2012 la 12:22 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply