articole | comentarii
28Feb

Plachie de crap

0 Comentarii

Nu am facut eu minunatia asta de plachie de crap, dar dupa ce am vazut cat de simplu a pregatit-o mama mea mi-am zis ca sigur m-as descurca si eu. Mi se parea ceva complicat sa faci plachie, dar e de ajuns sa vezi o data cum se face si nu ti se mai pare greu.

Deci, principalul ingredient este un maret crap burtos, care daca ar fi salbatic si nu de crescatorie ar fi minunat.

Pentru patul de legume pe care va sta crapul mai avem nevoie de 3-4 cepe potrivite taiate solzisori, 1-2 ardei taiati fasiute, aproximativ 200 ml suc de rosii si 100 ml ulei.

Intr-un vas separat calim in ulei ceapa taiata solzisori impreuna cu ardeiul. Cand legumele s-au inmuiat putin adaugam si sucul de rosii si oprim focul (legumele nu trebuiesc calite prea mult pentru ca vor sta si la cuptor).

Intr-o tava incapatoare punem mai intai patul de legume calite, dupa aceea crapul curatat si asezonat cu sare si piper, iar pe langa crap putem pune cateva felii de lamaie. Taiem felii rotunde si 2-3 rosii si punem deasupra pestelui si in tava. Bagam totul in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute la un foc mediu.

Cand scoatem tava din cuptor putem presara deasupra o ploaie de patrunjel tocat. Va asigur ca gustul e pe masura aspectului. Pofta buna!

Categorii: De-ale gurii


Marti, Februarie 28th, 2012 la 7:43 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply