articole | comentarii
27Mar

Pizza delicioasa

4 comentarii pana acum

Noua pizza ne place foarte mult, sub orice forma si in cantitati nelimitate cu o singura conditie. Sa fie facuta de noi. Numar pe degetele de la o mana locurile unde am mancat o pizza care sa fie exact pe gustul nostru si tocmai de aceea preferam sa facem pizza acasa, iar daca iesim undeva mai bine comandam feluri de mancare pe care nu le putem face noi. Pizza quatro formaggi este cea mai mare dezamagire pe care o poti intalni intr-o pizzerie. Chiar de curand am mancat o pizza quatro formaggi plina de telemea si cateva urme de branza cu mucegai. Groaznic!

La pizza aluatul este extrem de important, la fel ca si sosul cu care se unge blatul si la fel ca si ingredientele. Tot ce punem pe pizza trebuie sa fie de calitate pentru a iesi o pizza de te lingi pe degete (urasc obiceiul de a face pizza din resturile de prin frigider). Extrem de important este si sa nu o incarci prea mult. Cu cat sunt mai putine ingredientele de deasupra blatului, cu atat mai bine.

Reteta aluatului, pe care eu il folosesc deja de cativa ani, o am dintr-o carte a lui Jamie Oliver. De cand am descoperit aceasta reteta de aluat nici ca am mai incercat alta. Este pur si simplu perfecta.

Pentru aluat avem nevoie de: 800 g faina, 200 g gris, 2 pachetele de 7 g de drojdie uscata, 3-4 linguri ulei de masline, o lingurita de zahar, 1/2 lingurita de sare si 650 ml apa calduta. Se amesteca faina, grisul, sarea si se face o adancitura in mijlocul castronului unde se pune uleiul de masline. Drojdia se amesteca cu apa si zaharul si se lasa sa stea 2-3 minute. Dupa aceea se toarna in adancitura facuta in faina si se amesteca totul incet cu o lingura. Dupa ce nu mai merge sa amestecam cu lingura, framantam aluatul cu mainile aproximativ 10 minute. Cand am terminat de framantat aluatul invelim bine castronul in folie de plastic si se lasa aluatul sa creasca la temperatura camerei.

Din aceasta cantitate de aluat ar trebui sa facem sase pizza mai mici (pentru o persoana) sau trei – patru mai mari. Oricum, cantitatea de aluat este suficienta pentru sase persoane.

Tavile le-am pregatit cu hartie de copt pe care am uns-o cu putin ulei de masline. Presaram putin gris peste hartia de copt si dupa aceea putem pune blatul de pizza. Impartim aluatul in 3-4-6 bucati in functie de cate pizza dorim sa obtinem (sau poate preferati o pizza mai groasa) si intindem bucatile de aluat cu facaletul. Dupa ce am pus aluatul in tava si restul ingredientelor deasupra lui, pizza trebuie sa mai stea cam 30 de minute inainte de a o baga la cuptor.

Sosul care se pune deasupra blatului este foarte important si este bine sa nu fie unul plin de amidon din comert. Mai bine cumparati rosii la conserva pe care le pasati si le fierbeti pana scad bine impreuna cu sare, piper, ulei de masline si busuioc. Sosul obtinut va fi delicios.

Noua ne place foarte mult pizza quatro formaggi, dar pe langa o pizza cu branzeturi imi place sa fac si o tava de pizza cu ciuperci, masline etc.

Aici sunt ingredientele gata pregatite pentru cele doua feluri de pizza.

Asta este pizza quatro formaggi pe care am pus mozzarella, cascaval, putin parmezan si multa branza cu mucegai.

La a doua tava am pus cascaval, mozzarella, cateva fasiute pastrama de curcan, 2-3 ciuperci pleurotus, masline si un ardei capia taiat rondele.

Pizza quatro formaggi rumenita frumos.

Felii delicioase. Daca mai ramane ceva si pentru a doua zi e numai buna pentru luat la pachet si savurat in fata calculatorului la birou.

Categorii: De-ale gurii


Marti, Martie 27th, 2012 la 8:39 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Pizza delicioasa”

  1. 1
    Xelomon Says:

    imi ploua in gura cand vad pozele… neaparat incercam si noi Quatro formaggi. Felicitari!

  2. 2
    Mirela Says:

    Xelomon, nu-ti spun ca si mie imi ploua in gura cand e vorba de pizza, numai ca nu pot sa fac in fiecare zi.

  3. 3
    Zicolorata Says:

    Cat de talentata esti la povestit!

  4. 4
    Mirela Says:

    Multumesc!

Leave a Reply