articole | comentarii
10Jun

Pizza Calzone

0 Comentarii

Mie imi place foarte mult varianta asta de pizza, desi sotul meu o prefera pe cea clasica. Spre deosebire de pizza sub forma clasica, unde ingredientele de deasupra se rumenesc, la calzone ele se fac inabusit si au un gust deosebit. Mie imi place tare mult si chiar am vazut o reteta cu legume coapte, bagate la interior. Sper sa reusesc sa o fac si eu. Acum am facut un calzone cu jambon de curcan taiat cubulete, masline, ciuperci, branza si cascaval.

Aluatul se face din: 1kg faina, 620 ml apa, 30g drojdie proaspata sau 3 pachetele drojdie uscata, 30g zahar, 20g sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic, pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute. Din aceasta cantitate ies cam 6-7 bucati. Daca vreti sa faceti mai putine bucati de calzone injumatatiti reteta.

Se intinde o foaie cu facaletul si se taie cu o farfurie intinsa rotunduri. Eu am taiat cu cutitul in jurul farfuriei.

Foile se ung mai intai cu sos de rosii. Eu l-am preparat dintr-o cutie de rosii decojite. Marginile foii nu se ung cu sos, ci se umezesc cu apa pentru a se lipi mai bine la final. Se pune si umplutura pe o jumatate de foaie.

Se aduce cealalta jumatate peste si se prind marginile una de alta. Este bine ca masa de lucru sa fie bine pudrata cu faina sau sa punem foaia, inainte de a o umple, direct in tava. Se inteapa calzone cu furculita si se baga in cuptorul bine incins.

Se tine pana se rumeneste pe deasupra.

Categorii: De-ale gurii


Marti, Iunie 10th, 2008 la 9:18 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply