articole | comentarii
02Jun

Pipiriti sau piperchi tzargasit

0 Comentarii

Este o reteta macedoneana, pe care eu de-abia astept sa o pregatesc imediat ce apar ardeii si rosiile nostre gustoase. Se prepara usor si e tare gustoasa.

Luam un kilogram de ardei grasi (se pot pune si ardei de diverse culori pentru un preparat cat mai placut ochiului), 4-5 rosii, 200 ml ulei, sare.

Ardeii ii taiem cubulete mai maricele (sau fasiute),

si ii prajim in ulei pana devin luciosi si se inmoaie putin. Nu ii punem pe toti deodata la prajit, ci numai cat sa se formeze un strat de cubulete pe fundul ceaunului.

Dupa ce terminam de prajit seriile de ardei ii lasam sa se odihneasca in asteptarea sosului.

Rosiile le dam pe razatoarea mare, aruncam pielita, si le punem in uleiul ramas de la ardei. Le lasam sa se perpeleasca acolo pana scad bine si formeaza un sos gros. La final punem sare dupa gust.

Asa arata sosul de rosii proaspete cand e gata.

Nu mai avem de facut decat sa impreunam ardeii prajiti cu sosul de rosii si gata reteta noastra. Daca vreti sa fie o reteta de pipiriti desavarsita nu mai aveti de facut decat sa radeti deasupra un guguloi de branza maturata de oaie. Sa o savurati sanatosi!

Categorii: De-ale gurii


Sambata, Iunie 2nd, 2012 la 1:01 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply