articole | comentarii
13Mar

Pilaf simplu

0 Comentarii

Mariei ii place mult pilaful, insa cel mai mult ii place sa fie simplu adica fara carne sau legume prin el. Ca sa-l fac simplu nu trebuie decat sa fierb separat carnea impreuna cu legumele, iar zeama sa o folosesc la pilaf. De obicei daca fierb un pui si niste legume obtin destul lichid ca sa fac doua feluri de mancare, adica supa si pilaf. Carnea si legumele raman in supa, iar o parte din lichid devine pilaf.

La o cana de orez pun cam 3,5 cani cu supa de carne pentru ca eu fac pilaful intr-un vas Zepter, insa daca folositi un vas obisnuit va recomand sa puneti 4 cani de lichid.

Orezul spalat in mai multe ape il amestec cu supa de carne (am pus si cativa morcovi din supa) si il pun sa fiarba la un foc potrivit. Daca aveti un vas Zepter trebuie sa-l lasati pana ce acul indicatorului ajunge in al treilea punct.

Ce-mi place mie la vasele Zepter este ca nu trebuie sa stai sa amesteci in mancare. Arunci in vas tot ce trebuie si trebuie sa mai ai grija doar sa opresti focul. Asa arata pilaful meu cam la 15 minute dupa ce am oprit focul si l-am lasat sa stea fara sa ridic capacul.

Asa-i place Mariei pilaful. Sa fie alb si insotit de multi morcovi.

Categorii: De-ale gurii


Marti, Martie 13th, 2012 la 8:16 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply