articole | comentarii
26Apr

Pasca de Paste

4 comentarii pana acum

Avem nevoie de: 500 g faina, 500 g branza dulce, 250 ml lapte, 200 g zahar, 3 oua, stafide, mirodenii, un cubulet drojdie.

Se face o plamadeala din drojdie si laptele caldut si se lasa sa creasca. Se face o adancitura in mijlocul fainii, in care punem drojdia crescuta cu laptele.

Se framanta pana se obtine un aluat bun de impletit. Cand se framanta se adauga si 100 g zahar. Asa arata dupa ce a crescut.

Branza dulce se amesteca cu stafidele (eu am tinut stafidele in rom), ouale, mirodeniile si 100 g zahar.

Se imparte aluatul in doua. Dintr-o bucata se intinde o foaie care se pune pe fundul tavii.


Peste aceasta foaie se pune branza.

Din a doua bucata se face impletitura de deasupra.

Asa arata inainte de a o baga in cuptor.Nu mai trebuie decat sa o ung cu ou batut pe deasupra.

Ia uite ce minunatie am scos din cuptor.

Categorii: Dulcegarii


Sambata, Aprilie 26th, 2008 la 2:17 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Pasca de Paste”

  1. 1
    GabiKoreanu Says:

    Paste Fericit!

    BTW, poate data viitoare dai si detalii cu privire la mirodeniile folosite la pasca. Asa ca pentru debutanti :)

  2. 2
    Mirela Says:

    Paste Fericit iti doresc si eu tie si familiei tale, Gabi.
    La partea cu mirodeniile este foarte simplu: coaja de lamaie si portocala (anul asta am pus de-aia la pliculet de la Dr.Oetker ca cica lamaile si portocalele au coaja injectata cu prostii)si zahar vanilat.

  3. 3
    Irina Says:

    Hristos a inviat!

    felicitari, arata super pasca, si cred ca a fost delicioasa.

  4. 4
    Mirela Says:

    Adevarat a inviat!
    Irina, sa stii ca a fost tare buna.

Leave a Reply