articole | comentarii
23Feb

Painici umplute cu de toate

0 Comentarii

Ce bine e cand iti da cineva cate o idee! Cand o luam pe Maria de la gradi mamica unei fetite mi-a zis ce a facut ea de mancare intr-o seara, adica a framantat niste aluat de paine pe care apoi l-a umplut cu de toate. Nici n-am mai intrebat ce inseamna acel “de toate” ca eu stiam deja cu ce sa umplu niste painici delicioase.

Am framantat aluatul de la reteta mea de paine de casa cu 1 kg de faina, iar din jumatate am facut painicile umplute cu de toate si din cealalta jumatate am facut o paine pentru a doua zi.

Deci, pentru aluatul painicilor avem nevoie de: 500 g faina, 2-3 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, 20 g drojdie, aprox. 300 ml apa calduta, putina sare.

Se pune faina intr-un castron mai mare si se amesteca cu sarea. Drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea, asa ca in mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia, zaharul, uleiul.

Se pune apa treptat si se amesteca acolo in centru ca sa se dizolve drojdia. Se framanta cam 10 minute si dupa aceea se lasa la crescut 30-40 de minute. Asa arata dupa ce a crescut.

Aluatul l-am impartit in patru si astfel am obtinut patru painici umplute.

Am intins foi cam de 2-3 mm,

pe care le-am colorat cu un sos de rosii si dupa aceea le-am acoperit cu cubulete de mozzarella si fasiute de bacon.

Am rulat foaia si am rasucit-o putin inainte de a o pune in tava pregatita cu hartie de copt.

In curand nu o sa mai am loc in bucatarie. Maria ma secondeaza la orice reteta as pregati.

Mami, ce faci acolo? Pot sa te ajut si eu?

Deja stie sa intinda foi si ne-a uimit cat de frumos intoarce foaia pe toate partile si chiar ii iese foarte bine manevra cu sucitorul.

Painicile mele puse frumos in tava si unse cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Am pus niste mac pe deasupra pentru a avea un aspect mai apetisant. Le-am bagat in cuptorul preincalzit si s-au copt in aproximativ 30 de minute la un foc mediu.

Aici sunt painicile proaspat scoase din cuptor.

O painica apetisanta.

La noi au facut senzatie painicile umplute cu de toate. Mariei a trebuit sa-i invelesc capatul unei painici fierbinti in servetel ca sa poata sa o tina in mana ca nu mai avea rabdare sa se raceasca. A mancat-o asa fierbinte si se chinuia sa muste, dar nu se lasa.

Categorii: De-ale gurii


Joi, Februarie 23rd, 2012 la 8:08 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply