articole | comentarii
05Jul

Painici cu branza si busuioc

4 comentarii pana acum

Painici cu branza si busuioc

Urmaresc de ceva timp un blog cu bunatati si pentru ca am vazut acolo niste chifle foarte usor de facut m-am gandit ca ar fi tocmai bune pentru sotul meu la pescuit. Da’ mi-au placut asa de mult ca trebuie sa le fac din nou neaparat. Multumesc Mihaela pentru reteta.

Pentru aluat: 500g faina, 1 cub de drojdie, 270ml lapte caldut, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 30ml ulei de masline si 1 ou pentru uns pe deasupra.

Pentru umplutura: branza feta (eu am folosit branza veche de oaie), 1 ou, busuioc. Branza razuita se amesteca cu verdeata si oul.

Painici cu branza si busuioc

Se framanta aluatul si se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se intinde o foaie potrivit de groasa, care se taie in patrate.

Painici cu branza si busuioc

In fiecare patrat punem cate o lingura din umplutura de branza. Se modeleaza painicile.

Painici cu branza si busuioc

Se pun intr-o tava pregatita cu hartie de copt, se ung cu ou si se presara mac. Se mai lasa sa stea 10 minute.

Painici cu branza si busuioc

Se coc la 180 de grade aproximativ 25 de minute. Sunt extrem de pufoase si va asigur ca dispar foarte repede. Aici e o poza de grup.

Painici cu branza si busuioc

Categorii: De-ale gurii


Sambata, Iulie 5th, 2008 la 12:48 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Painici cu branza si busuioc”

  1. 1
    Edith Says:

    Foarte faine ti-au iesit painicile! 🙂

  2. 2
    Mirela Says:

    Sunt foarte bune, draga Edith.

  3. 3
    mihaela Says:

    ti-au iesit foarte faine.eu le-am facut si cu ricotta si stafide intre timp,in varianta dulce.

  4. 4
    Mirela Says:

    Mihaela, nu mai imi spune ca eu sunt o mare pofticioasa. Chiar ieri salivam la galustile cu prune facute de tine.

Leave a Reply