articole | comentarii
03Apr

O noua descoperire

3 comentarii pana acum

Am cumparat zilele trecute brocoli si pentru ca vroiam sa-l fierb la aburi ca sa-l iau a doua zi la serviciu, nu l-am mai bagat in frigider si l-am lasat pe masa. La un moment dat o aud pe Maria chitaind ca vrea ceva.

“Mami, vreau ala de acolo!”

“Nu inteleg ce vrei, Maria”

“Mami, vreau copacelul!”

Am izbucnit in ras si i l-am dat sa se joace cu el. Era atat de incantata ca a obtinut obiectul repectiv, incat s-a jucat cu saracul brocoli aproape o ora. Noroc ca era bine infoliat. Cand a inceput sa-i desfaca si folia protectoare l-am confiscat pentru gatit.

Maria m-a urmarit cu atentie cat l-am taiat buchetele si l-am aruncat in oala, iar cand am intrebat-o daca vrea sa manance brocoli a fost de acord. Cand a fost gata l-am stropit cu ulei de masline si suc de lamaie si m-am indreptat cu o bucatica spre ea. Spre surprinderea mea a deschis gura. Nu pot sa spun ca a fost o deschidere impresionanta, dar am reusit sa introduc “chestia aia verde” in gura ei.

O noua descoperire

Si i-a placut. Si a mai cerut. Inca o data. Si inca o data.

O noua descoperire

O noua descoperire

O noua descoperire

Am uitat sa va spun ca era 10 seara si taica-su se ruga de noi sa incetam cu mancatul asa tarziu. Da’ nu puteam sa ratez un asemenea eveniment. Adica, copilul meu manca o leguma verde. Si nu o manca pacalita ca primeste bobo. O manca pentru ca ii placea. Uraaaa!

Acum ne imprietenim cu ciorba de stevie. Daca ii punem si putina “mastanica” (smantana) este absolut delicioasa. Asa spune Maria si eu trebuie sa o cred. Nici nu-mi dau seama cum a trecut timpul,  si de la un copil care nu vroia sa deschida gura cand ma vedea cu castronelul in fata ei, am ajuns acum sa o vad cum mananca singura.

Si nu numai ca mananca singura, dar nu mai trebuie sa-i fac mancare separat. Maria vrea sa manance din mancarea noastra si cu noi la masa. Esti mancat de gargarite daca ai pus masa si n-ai chemat-o si pe ea. Mai nou, de cand ma vede ca pregatesc masa ea se suie in scaunul ei si asteapta cuminte cu furculita in mana.

Categorii: Ispravile Mariei


Vineri, Aprilie 3rd, 2009 la 6:56 pm si este adaugat la Ispravile Mariei. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

3 Responses to “O noua descoperire”

 1. 1
  Ruxel Says:

  Fericit-o! Eu inca trebuie sa ma rog de multe ori de Bia ca sa incerce o mancare noua.

 2. 2
  Mirela Says:

  Ruxel, chiar ca sunt fericita. Ma uitam la ea si nu-mi venea sa cred. Legumele le fierb numai la Zepter si au un gust tare bun.

 3. 3
  Mihaela Says:

  S-o manance nasa pe ea de domnisoara! Inseamna ca e pregatita sa inceapa gradinita din toamna daca mananca singura, nu? Doamne, cand a trecut timpul? E un copil minunat, nu degeaba e finuta mea…

Leave a Reply