articole | comentarii
28Jun

O mancare la ceaun

0 Comentarii

Cum iesirile noastre de week-end au inceput de ceva timp anul asta, de fiecare data am incercat sa gatim ceva inedit ca nu cumva sa ne plictisim. Mai intai am inceput cu gratare cu mici si alte carnuri, am continuat cu mancare de legume la ceaun, saramuri de peste si peste la gratar, si bineinteles ca dupa aceea i-a venit randul din nou carnii in meniul nostru de la iarba verde. Desi mancarea noastra abunda in bucatele de carne nici legumele nu s-au lasat mai prejos.

Mai intai am pus la calit in ulei cam 1,5 kg carne de porc taiata cubulete.

Cand carnea de porc s-a rumenit si era aproape gata am adaugat carne de pui taiata cuburi. Noi am avut aproximativ 1 kg pulpe de pui dezosate.

Cand toata carnea s-a rumenit frumos am aruncat in ceaun si cativa ficatei de pui (cam 1/2 kg).

Dupa ce toate carnurile s-au rumenit am pus niste sare mare in ceaun si am inceput sa adaug legumele. Mai intai am pus vreo 4-5 ardei grasi rosii taiati cubulete.

Dupa aceea am tocat si trei legaturi sanatoase de ceapa si le-am adaugat la mancare.

Am amestecat bine.

Cand legumele s-au inmuiat putin am taiat si vreo 3-4 cabanosi pe care i-am adaugat in ceaun.

Am amestecat iar ca sa se repartizeze uniform si carnatii.

Aproape de final le-a venit randul si rosiilor. Am pus cam 5-6 rosii taiate cubulete.

Cred ca ceaunul a mai stat pe foc inca zece minute dupa ce am adugat rosiile si mancarea a fost gata.

La final am mai adaugat o mana zdravana de patrunjel tocat si gata, a venit vremea delectarii. Eu nu sunt o mare amatoare de carne, insa mancarea asta chiar mi-a placut pentru ca avea un echilibru perfect intre carne si legume. Delicioasa, mai ales ca am mancat-o la iarba verde.

Categorii: De-ale gurii


Joi, Iunie 28th, 2012 la 7:18 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply