articole | comentarii
22Mar

Nu deranjati, va rog!

0 Comentarii

Ajungem pe plaja, ochim un loc cu nisip fin foarte departe de apa si de lume, rasturnam sacosa cu jucarii, intindem frumos si un pled si nu ne vine sa credem ce zi senzationala cu soare si liniste. Cred ca a durat maxim cinci minute pana ce primul copil a venit atras de jucariile Mariei. Pana aici nimic in neregula pentru ca noua ne plac mult copiii si daca ar veni si zece sa se joace la un loc cu Maria nu ne-ar deranja deloc. Insa pe langa copilul cel dragut si simpatic au venit si o preche de bunici plus o mamica. Dintr-o data prea multi straini in spatiul meu apropiat, adica gata cu relaxarea mea.

Mami, da-i la fetita jucaria inapoi, mami nu-i strica castelul, nu-i smulge morisca din nisip …

cand eu nu vreau decat LINISTE.

Nici nu pleaca primul grup (intre timp eu n-am mai putut sa schimb o vorba cu consortul ca orice spuneam ma auzeau toti)  ca vine al doilea. De data asta erau doua bunici si cei doi parinti. Parintii s-au asezat mai departe pe o patura, insa va dati seama ca bunicile mi-au stat in cap.

Da-i la fetita lopatica ca este a ei, bla, bla, bla … aceeasi poezie.

Copiii de astazi sunt mult prea supravegheati. Li se sta in ceafa in permanenta, nu li se da un pic de spatiu. Care era problema daca stateau si bunicile la un loc cu parintii si doar supravegheau de la distanta copilul? Adica, daca tot invadeaza copilul spatiul altcuiva macar tu ca adult nu o face. Copiii se descurca si singuri sa se joace impreuna. Ei acolo in legea lor chiar se inteleg.

Iar eu nu vreau uneori decat putina LINISTE. Iar linistea asta include joaca si vorbaria copiilor. Pe linistea asta o ador, insa nu mai suport atatia adulti cocolosind un numar de copii de trei ori mai mic decat al lor. Cum sa invete copilul sa faca un castel daca bunica sta cu galetusa si lopatica in mana? Cum sa invete sa interactioneze cu alti copii daca bunica sta acolo ca o pavaza intre ei?

Pana la urma am strans si am plecat.

Categorii: De tot felul


Joi, Martie 22nd, 2012 la 7:04 am si este adaugat la De tot felul. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply