articole | comentarii
26Sep

Negresa

4 comentarii pana acum

Negresa

Rasfoind un blog drag mie mi-au picat ochii pe o reteta de negresa si imediat cum am avut putin timp liber am si prestat-o. Dandusa are mare dreptate in felul cum descrie aceasta negresa:

Frageda, aromata si foarte usor de facut!

Avem nevoie de: 200 g unt, 400 g zahar, 3-4 linguri cacao, 250 ml lapte, 3 oua, 400 g faina, 1 praf de copt, 3 linguri ulei, 1 fiola esenta de rom, 1 zahar vanilat, o mana de stafide (optional).

Untul, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si laptele se pun intr-o cratita pe foc pana se topesc ingredientele. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga restul: ouale, faina, praful de copt, uleiul si esenta de rom. Eu am aruncat in compozitie si o mana de stafide, asa ca un mare fan stafide ce sunt. Daca nu va plac stafidele mai bine sariti peste etapa asta.

Se amesteca bine cu telul toate ingredientele si apoi se pun intr-o forma cu hartie de copt. Poate fi o forma de briose, de chec, de prajitura sau de tort.

Negresa se coace la foc potrivit aproximativ 25 de minute.

Negresa

Ce usor se desprinde de pe hartia de copt.

Negresa

In sectiune se poate vedea cat este de pufoasa. Pacat ca nu se si poate simti cat este de gustoasa reteta asta, dar pentru asta va trebui sa o pregatiti voi.

Negresa

Categorii: Dulcegarii


Luni, Septembrie 26th, 2011 la 10:03 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “Negresa”

  1. 1
    dandusa Says:

    ce ma bucur ca v-a placut!
    eu mai pun compoziia si in forme de briose si le impopotonez cu ce am prin casa.

  2. 2
    Floricica Says:

    In sfarsit mi-a iesit si mie o prajitura! Sar’na de reteta, e foaaaarte gustoasa. Ideea de briose e super, merg minunat dimineata cu lapte 😀

  3. 3
    Mirela Says:

    Dana, ce de idei bune imi dai tu mie! Pupici!

  4. 4
    Mirela Says:

    Floricica, ma bucur ca reteta a fost un succes.

Leave a Reply