articole | comentarii
02Dec

Negresa cu iaurt

1 comentariu pana acum

Negresa cu iaurt

O negresa cu o textura umeda inedita pentru mine, care pana la aceasta reteta eram obisnuita cu negrese destul de uscate la interior. Este foarte reusita reteta aceasta si merita incercata.

Pentru aluat avem nevoie de: 6 oua, 250 ml iaurt, 400 g zahar, 12 linguri de faina, 2 linguri cacao, o mana de nuci, stafide, zahar vanilat, esenta rom sau vanilie, 1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu putina zeama de lamaie.

Pentru glazura avem nevoie de: 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50 g unt, o jumatate ceasca cu apa.

Iaurtul se amesteca cu amoniacul stins si se da deoparte pentru 15 minute.

Negresa cu iaurt

Galbenusurile se mixeaza cu 200 g zahar, faina si cacao. Adaugam iaurtul, nucile, stafidele si aromele.

Negresa cu iaurt

Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar.

Negresa cu iaurt

Cele doua compozitii (de galbenusuri si albusuri) se amesteca si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Negresa cu iaurt

Negresa cu iaurt

Negresa se coace la foc moderat pana trece testul scobitorii. Asa arata proaspat scoasa din cuptor.

Negresa cu iaurt

Glazura este foarte simplu de pregatit. Amestecam toate ingredientele si le tinem pe foc pana cand compozitia se ingroasa. Glazura fierbinte o turnam pe prajitura rece si lasam prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.

Negresa cu iaurt

Deasupra am aruncat si o mana de fulgi de migdale ca sa obtin un aspect cat mai apetisant.

Negresa cu iaurt

O felie delicioasa.

Negresa cu iaurt

Categorii: Dulcegarii


Vineri, Decembrie 2nd, 2011 la 9:07 pm si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

One Response to “Negresa cu iaurt”

  1. 1
    Lol Says:

    Am făcut-o și eu. Nu am respectat 100% rețeta, dar a ieșit bine partea esențială, cea cu umezeala conținutului. E foarte bună, o să o ma fac.

Leave a Reply