articole | comentarii
23May

Musaca de cartofi

0 Comentarii

Musaca de cartofi

Desi nu e cea mai sanatoasa reteta si e departe de a castiga titlul de cea mai dietetica reteta, este al naibii de gustoasa!

Avem nevoie de: 1 kg de cartofi, 300 g piept de pui tocat, 2 cepe potrivite, 3 linguri smantana, 3 oua, 250 ml suc de rosii, o legatura de patrunjel, sare, piper, putin cascaval pentru ras pe deasupra la final si 25 g unt pentru uns tava.

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se rumenesc usor in ulei incins. Trebuie sa fie doar pe jumatate facuti.

Musaca de cartofi

In uleiul care ramane de la cartofi adaugam ceapa taiata potivit si o calim putin 2-3 minute.

Musaca de cartofi

Adaugam si carnea tocata si mai tinem pe foc 5 minute. Lasam la racit si cand e aproape rece adaugam patrunjelul taiat marunt, sarea si piperul dupa gust.

Musaca de cartofi

Ungem tava cu unt si incepem sa asezam straturile de musaca. Mie musacaua imi place sa o pun intr-o tava din ceramica ca sa se distribuie caldura uniform si astfel gustul final sa fie desavarsit.

Musaca de cartofi

Mai intai punem un strat de rondele de cartofi (folosim jumatate din rondele acum si jumatate la ultimul strat).

Musaca de cartofi

Dupa cartofi urmeaza amestecul de carne si verdeata.

Musaca de cartofi

Acoperim totul cu un sos preparat din cele 3 oua, sucul de rosii, smantana, sare si piper. Avem grija sa punem doar jumatate din sos acum, iar restul la final.

Musaca de cartofi

Punem si ultimul strat de cartofi.

Musaca de cartofi

Acoperim musacaua de cartofi cu sosul ramas.

Musaca de cartofi

Punem tava cu musaca la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 220 grade Celsius.

Musaca de cartofi

Cand musacaua e rumenita este momentul sa punem deasupra cascavalul ras, dupa care o mai introducem in cuptor maxim 2-3 minute.

Musaca de cartofi

Finalul este apetisant mai ales daca aruncati razlet pe deasupra cateva frunze de patrunjel.

Musaca de cartofi

Sa o savurati sanatosi!

Categorii: De-ale gurii


Luni, Mai 23rd, 2011 la 9:56 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply