articole | comentarii
08May

Minestra di verdure

0 Comentarii

Minestra di verdure

Diva Hair provoaca blogurile culinare sa participe la competitia Diverse retete pentru diverse diete, o  incercare complet noua pentru mine. De ce spun asta? Pentru ca nu este un simplu concurs de retete, ci un concurs cu retete specifice anumitor diete. Complicat mi-am spus la inceput, ca doar n-am tinut o dieta niciodata. Dar, surpriza! Rasfoind paginile cu diete mi-am dat seama ca Dieta mediteraneana este cea mai apropiata de stilul meu de viata si de felul in care eu mananc. Nu as putea sa tin vreodata o dieta care sa-mi schimbe total alimentatia  si chiar va recomand atunci cand cautati o dieta sa o alegeti pe cea care se apropie cel mai mult de modul vostru de viata.

Eu una n-as fi putut face o alegere mai buna pentru ca Dieta mediteraneana este cea mai apropiata sufletului meu. Adica, chiar as manca numai legume, salate, peste, branza proaspata si multe fructe. Nici nu pot sa o numesc Dieta pentru ca este exact stilul meu de viata. Deja prietenii mei s-au obisnuit sa ma vada asteptand cu nerabdare sa iasa de pe gratar feliile de dovlecei, ciupercile sau pestele.

Am vrut sa pregatesc pentru acest concurs o reteta cu multe legume, dar sa fie in acelasi timp o reteta usor de preparat, adica asa pentru oameni foarte ocupati. Am ales sa fac minestra di verdure, care este o supa de legume italiana foarte gustoasa, dar in acelasi timp extrem de saraca in calorii. Datorita fibrelor din legume tine de foame cateva ore fara probleme.

Minestra este denumirea italiana pentru o supa groasa de legume imbogatita cu paste de mici dimensiuni.

Avem nevoie de: 2-3 fire de ceapa verde, 1 ceapa galbena, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 bucata de telina, 1 pastarnac, 2-3 rosii decojite si taiate bucati, un pumn de mazare, cateva pastai de fasole, 2-3 morcovi (eu am folosit baby carrots), 1 ceasca cu paste de mici dimensiuni, 1 lingura sare de mare, 1,5 l apa, 4-5 linguri ulei de masline si parmezan ras (sau grana padano).

Pentru ca mazarea si pastaile nu se gasesc inca in stare proaspata eu am folosit din cele congelate si daca tot m-am dus la raionul de legume congelate mi-a atras atentia si o punga de baby carrots, pe care i-am alaturat imediat celorlalte legume.

Minestra di verdure

Taiem legumele cubulete si le punem la fiert impreuna cu apa, sarea si uleiul de masline.

Minestra di verdure

Minestra trebuie sa se desavarseasca incet la foc moderat si este bine sa o tineti pe foc cel putin o ora. Daca scade prea tare se mai poate adauga o ceasca de apa fierbinte.

Minestra di verdure

Cu 5-10 minute inainte de final se adauga pastele de mici dimensiuni. Eu am pus Stelline de la Barilla.

Minestra di verdure

Minestra di verdure se serveste cu frunze de busuioc proaspat adaugate in farfurie, parmezan ras si putin ulei de masline picurat cu zgarcenie ca doar suntem la dieta.

Minestra di verdure

Categorii: De-ale gurii


Duminica, Mai 8th, 2011 la 12:57 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply