articole | comentarii
11Apr

Mancare pentru bebelusi contaminata cu arsenic si alte toxine

0 Comentarii

Mancare pentru bebelusi contaminata

Dupa ce de o vreme incoace tot citesc despre vaccinuri ca nu sunt bune, despre nu stiu ce sirop Nurofen care se retrage din farmacii, de biberoane care contin Bisfenol A si se retrag de pe piata, acum dau peste un articol despre mancare pentru bebelusi contaminata.

WTF, oare cand n-o sa mai aud despre produse extrem de nocive, dar la cativa ani diferenta dupa ce eu le-am folosit intens? Si poate nici nu m-as supara asa tare daca as folosi eu produsele respective, insa eu imi cresc COPILUL cu ele. Mi se pare ireal ce se intampla. Mai bine ii dadeam sa manance de la McDonalds, ca nu cred ca era asa o mare diferenta.

Acum aflam  ca s-au gasit cantitati de arsenic si alte toxine provenite din pamant in produsele alimentare destinate bebelusilor. Substantele nocive au fost descoperite în mancarea de la HiPP, Nestle, Organix si Holle, dar reprezentantii marcilor sustin ca acestea sunt in cantitati atat de mici incat nu supun copiii la nici un fel de risc.

Asta sa i-o spuneti cui vreti voi si sa va hraniti voi copiii cu produsele respective! Si cand ma gandesc ca acum trei ani scriam un articol plin de multumiri la adresa celor care au inventat borcanelele cu mancare, iar cateva zile mai tarziu auzeam prima data ca ar fi ceva in neregula cu ele. Macar atunci era vorba de niste conservanti si nu de arsenic, cadmiu si plumb.

Pentru mine e derutant ceea ce se intampla. Parca imi pierd reperele si nu mai stiu ce e bine si ce nu. Ca si cum albul devine negru si lumea se intoarce cu fundul in sus. De ce de exemplu trebuie sa aflu acum ca biberonul cu care mi-am hranit copilul are in compozitia sa un element extrem de nociv si asta in conditiile in care pe piata nu se gasesc decat biberoane de acel fel.

Despre vaccinuri nici nu vreau sa incep sa scriu, caci este un subiect tare sensibil si complicat pentru mine. Bineinteles ca i-am facut toate vaccinurile “regulamentare” pana sa aflu ca nu sunt toate chiar in regula. Poate ca daca as fi stiut ce stiu acum nu i-as mai fi facut controversatul vaccin ROR la un an sau Varilixul si as fi lasat-o sa faca varsat de vant.

As vrea sa nu mai aflu azi ca ceva folosit de mine pentru BINELE copilului meu acum cativa ani este considerat dintr-o data extrem de RAU. Vreau lucruri certe. Nu vreau sa-mi zica vreun tampit peste cativa ani ca n-a fost bine ca i-am dat fructe in fiecare zi copilului meu. Nu vreau sa aflu ca Paracetamolul, folosit de atat de multe ori atunci cand Maria avea febra, dintr-o data nu mai este in regula si poate produce ceva grav. Oricum, e clar ca scroafa-i moarta-n cotet.Luni, Aprilie 11th, 2011 la 9:05 pm si este adaugat la Despre nastere si copil. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply