articole | comentarii
18Feb

Mancare de linte

0 Comentarii

Nici nu mai stiu de cand tot vroiam sa cumpar linte ca sa fac si eu pentru prima data mancare de linte. La magazin am descoperit ca lintea era de doua feluri, una rosie si alta de o culoare maro-verzuie. Ma hotarasc pana la urma (cred ca pe considerente de frumusete) si o cumpar pe cea rosie.

Pentru ca nu am gatit niciodata linte am pus tot continutul pachetului in cratita, adica doar vreo 500 g. Mai intai am spalat-o bine sub cateva jeturi de apa. Am pus si vreo doi morcovi, o bucata de telina, putina sare si apa cat sa acopere tot continutul vasului.

Bineinteles ca lintea a fiert mult mai repede decat morcovii si telina si de aceea a trebuit sa o las pe foc pana s-au patruns si legumele, insa lintea s-a cam facut praf. Ei, pentru prima incercare mi-am zis ca nu e chiar asa de rau, dar ce te faci cu cantitatea? S-a umflat lintea de m-am trezit cu o cratita plina ochi de puteam sa dau si la vecini. Lasa ca e sanatoasa!

Am luat blenderul de mana si imediat am facut-o pasta (ca oricum era ea praf) si am adaugat si cativa catei de usturoi maruntiti.

Separat am calit vreo doua cepe potrivite in putin ulei, iar cand ceapa a devenit sticloasa am pus un pahar de suc de rosii.

Am amestecat lintea cu ceapa calita si mancarica mea a fost gata.

Desi aspectul este inedit pentru mine pot sa spun ca a fost delicioasa. De-abia astept sa repet reteta, numai ca acum mi-am luat din celalalt fel de linte. Vreau sa vad ce gust are si cea maro-verzuie.

Categorii: De-ale gurii


Sambata, Februarie 18th, 2012 la 8:40 am si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply