articole | comentarii
30Jul

Manastirea Sfantul Apostol Andrei

0 Comentarii

Peregrinarile noastre prin Dobrogea ne-au dus de aceasta data la Manastirea Sfantul Apostol Andrei, care se afla in apropierea localitatii Ion Corvin, judetul Constanta.

Deasupra intrarii in biserica cea noua se afla multe cuiburi de randunele, bineinteles nederanjate de nimeni. Un calugar matura de zor mizeria facuta de ele in timp ce randunelele zburau in voie si pareau foarte fericite.

Pestera Sfantului Apostol Andrei este o bisericuta adevarata sapata in stanca. Noi am ajuns acolo intr-o zi cu 40 grade Celsius la umbra si pestera ne-a impresionat cu racoarea din interiorul ei. A fost o adevarata placere vizita in pestera.

Pestera este impanzita de icoane de toate marimile, iar in crapaturile sale oamenii obisnuiau sa puna bani si acatiste.

Icoana realizata la Manastirea Magalavit.

Turla de deasupra pesterii.

Altarul bisericutei.

Icoana Sfantului Apostol Andrei.

In interiorul pesterii se pot vedea si doua nise ca doua paturi, pe care se spune ca se odihnea Sfantul Apostol Andrei. Doua locuri de odihna numa’ bune pentru cei care vor sa stea sa se roage o perioada mai lunga in interiorul pesterii.

Corpul de chilii al manastirii.

Manastirea are si un izvor tamaduitor, iar in apropiere se afla si fantana ce poarta numele poetului Mihai Eminescu, desi el nu a ajuns niciodata prin aceste locuri.

Categorii: Locuri din Romania


Luni, Iulie 30th, 2012 la 7:53 am si este adaugat la Locuri din Romania. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply