articole | comentarii
16Jul

Manastirea Dervent

0 Comentarii

Imi doream demult sa ajung la Dervent si iata ca s-a ivit ocazia. Mergand spre Pacuiul lui Soare am vizitat si Manastirea Dervent, unde nici nu stiu daca am mai ajuns vreodata. Poate doar in excursiile facute cu scoala, dar au trecut ceva ani de atunci ca sa imi mai aduc aminte, asa ca a fost o oprire binevenita. Detalii istorice despre acest loc gasiti pe larg chiar pe site-ul manastirii.

Aici este biserica. Hramul bisericii este Sfanta Cuvioasa Parascheva (14 octombrie).

Gradina manastirii este ingrijita si foarte frumoasa. Am admirat indeosebi florile de cactus si un leandru roz inflorit.

Mi-a placut ca in gradina gaseai banci asezate strategic la umbra, numa’ bune sa te odihnesti putin. Noi am si nimerit acolo intr-o zi torida si umbra copacilor ne-a mai revigorat.

Pasarile sculptate mi s-au parut extraordinar de frumoase.

Izvorul cu puteri tamaduitoare.

Sfanta Cruce din paraclis care face minuni. Despre Sfintele Cruci gasiti mai multe aici.

Icoana Maicii Domnului – facatoare de minuni – este inaltata pe un iconostas pentru a permite credinciosilor sa treaca pe sub ea. Mai multe aici.

Mi-a placut mult Manastirea Dervent si a devenit unul din locurile unde vreau sa revin.

 

Categorii: Locuri din Romania


Luni, Iulie 16th, 2012 la 8:09 am si este adaugat la Locuri din Romania. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply