articole | comentarii
02May

La Dolce Vita

3 comentarii pana acum

Nu va ganditi la celebrul film al lui Federico Fellini sau la ametitorul parfum Christian Dior. Este doar numele unui restaurant constantean cu pretentii de restaurant de fitze. Poate n-am ales noi ziua potrivita pentru a-i calca pragul, dar din moment ce n-am ridicat pe nimeni de la masa ca sa ne asezam noi mi se pare firesc sa fim serviti bine si cu promptitudine. Insa, la noi la Romanica, vorba sotului meu, ar fi chiar culmea sa mearga ceva cum trebuie.

Pentru ce sunt nu stiu cate mese daca in momentul in care sunt toate ocupate ospatarii alearga care incotro ca niste oi ratacite? Sa va spun cat mai exact: ne-am asezat la masa la ora 15, iar la 15.30 ne-am dus singuri si ne-am luat cateva meniuri pentru ca nu ne baga nimeni in seama. Cand am indraznit sa abordam un chelner grabit s-a zburlit imediat la noi ca el nu este singurul chelner din acel restaurant si sa apelam la altcineva. Inceputul era promitator.

Am reusit sa dam comanda si ne-am pus pe asteptat. Noi astia mari mai rabdam cum mai rabdam, insa copiii mai aveau putin si plangeau de foame. Pe la 16.00 au inceput sa apara pe rand felurile comandate. Mai intai o ciorba de burta rece din care a iesit la iveala gratios un fir de par. Am dat-o repede inapoi si am asteptat restul. Cand in sfarsit am fost serviti am inceput sa mancam, in afara de unul dintre noi care n-a primit nimic. Se pare ca de comanda lui se uitase cu desavarsire. Imaginati-va o masa de oameni flamanzi, la care toti mananca pe rupte, iar unul sta si se uita in gol.

Pe la 16.30 incepem sa cautam din nou ospatarul ca sa dam de urma pizzei disparute. Bineinteles ca nu era nici macar in cuptor. Cerem niste paine. Dupa 10 minute de asteptare ne ridicam iar si plecam dupa chelner. Il gasim la bar stand de vorba cu colegii. Uitase de painea noastra.

La final cerem nota de plata. Nu se sinchisea nimeni. Nu era mai bine daca plecam fara sa platim? Dar nu, noi suntem oameni civilizati. Ne ridicam iar de la masa de pe terasa si intram in restaurant ca sa ne ia cineva banii. Concluziile le puteti trage si voi. Noi oricum nu mai calcam pe acolo nici daca La Dolce Vita ar ramane ultimul restaurant deschis din Constanta.Vineri, Mai 2nd, 2008 la 5:43 pm si este adaugat la Restaurante prin care am trecut. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

3 Responses to “La Dolce Vita”

 1. 1
  Ank Says:

  Absolut groaznic!
  Eu i-as reclama la protectia consumatorului. Sa stii ca e simplu, se poate si on-line.
  Asa ceva chiar nu mi s-a intamplat nicaieri.

 2. 2
  Mirela Says:

  Si la noi a fost o premiera.

 3. 3
  roxana Says:

  Mirela a descris in cuvinte frumoase si civilizate ceea ce ni s-a intamplat.

Leave a Reply