articole | comentarii
30Jun

Inghetata de cirese si coacaze rosii

2 comentarii pana acum

O inghetata super racoroasa si delicioasa facuta dupa metoda de preparare a sorbetului.  Este atat de aromata datorita fructelor coapte, incat nu-ti vine sa te mai opresti din savurat. Sursa mea de inspiratie a fost Adi Hadean, care ma incanta mereu cu retetele sale perfecte. 

Cantitatile sunt aproximative, in sensul ca nu e musai sa respecti la precizie de gram cantitatile date. Eu am facut inghetata din 150 g coacaze rosii, 450 g cirese negre foarte coapte, 400 g smantana si 100 g miere de salcam (cel mai bine puneti miere dupa gust).

Coacazele rosii le-am trecut printr-o strecuratoare ca sa nu mai ramana nici un sambure si am obtinut o cescuta de suc acrisor de coacaze. Ciresele le-am zdrobit cu un blender vertical si le-am amestecat cu sucul de coacaze. Smantana am mixat-o cateva minute pana a devenit frisca si de-abia atunci am adaugat mierea. Am amestecat fructele si smantana cu miere si gata inghetata.

Am pus inghetata de fructe in doua cutii si am lasat-o sa se intareasca la congelator. Dupa doua ore am scos-o si am amestecat din nou cu o furculita pentru a-i sparge cristalele de gheata. Am mai repetat operatiunea aceasta inca de doua ori si gata.

Am savurat inghetata de cirese si coacaze rosii alaturi de zmeura si cateva frunzulite de busuioc.

Super-extra aromata. De-abia astept sa mai fac inghetata si cu alte fructe. Cred ca din zmeura ar fi dementiala.

Categorii: Dulcegarii


Sambata, Iunie 30th, 2012 la 8:20 am si este adaugat la Dulcegarii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

2 Responses to “Inghetata de cirese si coacaze rosii”

  1. 1
    adihadean Says:

    arată foarte bine:). și mulțumesc:).

  2. 2
    Mirela Says:

    Adi, eu iti multumesc! Ceea ce ne oferi tu noua este extraordinar.Acum am facut inghetata si din visine. A iesit o nebunie.

Leave a Reply