articole | comentarii
21Apr

In Joia Mare a Pastelui vopsim oua

4 comentarii pana acum

Ca in fiecare an, noi in Joia Mare vopsim oua. Maria de-abia astepta momentul asta si ma tot intreba inca de cand am cumparat vopseaua cand vine ziua cu pricina. Acum ca s-a linistit cu vopsitul oualor ma tot intreaba cand vine Pastele ca sa poata sa le si sparga. Mare figura!

Pentru ca le-am fiert in aburi nu ni s-a spart nici un ou, insa am avut noi grija sa scapam doua oua gata vopsite din manutele noastre delicate si inevitabilul s-a intamplat. Avem deja doua pierderi.

Vopsim oua de Pasti

Daca eu am purtat manusi nici Maria nu putea fara, desi mai mult o incurcau din cauza marimii lor prea mari.

Vopsim oua de Pasti

Bunicul Costica ne-a dat niste abtibilduri cu puisori sa punem pe ousoare, iar Maria a fost mai mult decat fericita sa le lipeasca. Bine ca am fost inspirate sa le lipim inainte de a lustrui ouale cu ulei, ca nici ca se mai lipeau dupa aceea.

Vopsim oua de Pasti

Vopsim oua de Pasti

La final noi am fost foarte multumite, iar tati ne-a laudat cand a venit de la serviciu.

Vopsim oua de Pasti

Categorii: Ispravile Mariei


Joi, Aprilie 21st, 2011 la 9:48 pm si este adaugat la Ispravile Mariei. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

4 Responses to “In Joia Mare a Pastelui vopsim oua”

 1. 1
  Cristina Says:

  Ce mare s-a facut Maria! 🙂
  Acum treaba merge mai repede cu asa un ajutor de nadejde, nu? 🙂
  Foarte mult imi plac ousoarele voastre 🙂
  Cum ai fiert ouale la aburi? Cat timp? Chiar nu se sparge niciunul?

 2. 2
  Mirela Says:

  Cristina, iti multumim pentru aprecieri.
  Ouale se fierb foarte usor la abur daca ai un vas Zepter cu sita deasupra. Eu pun apa in vasul de jos (cam 1,5 l), iar in sita de deasupra pun ouale spalate si degresate in prealabil. Pun capacul si tin tot sistemul acesta pe foc pana ce acul termocontrolului ajunge in al treilea punct rosu. Dupa ce opresc focul nu ridic capacul imediat, ci dupa aproximativ cinci minute. Daca nu ai vase Zepter cred ca se pot fierbe la abur si intr-un Steamer, care se gaseste acum prin toate supermarketurile, numai ca aici nu stiu sa-ti spun cat timp dureaza aceasta operatiune.

 3. 3
  Cristina Says:

  M-ai facut foarte curioasa 🙂 N-m vas din ala, dar experimentez 😉

 4. 4
  In Joia Mare vopsim oua | In Familie - Un blog cu si despre familie Says:

  […] Ca in fiecare an, de-abia asteptam Joia Mare ca sa vopsim oua. Maria era atat de nerabdatoare ca le-ar fi vopsit de saptamana trecuta. Azi cand i-am spus ca a venit in sfarsit ziua asteptata trepida de fericire. […]

Leave a Reply