articole | comentarii
19Sep

Gogosari la borcan

0 Comentarii

Luna septembrie este in general o luna destul de ocupata la noi in familie. Maria este ocupata cu inceperea gradinitei, iar noi nu mai prididim cu conservele pentru iarna. Umplem camara cu suc de rosii, zacusca, gogosari la borcan si muraturi.

Pentru reteta noastra preferata de gogosari la borcan avem nevoie de:  800 ml suc de rosii, 5 kg gogosari, 500 ml otet, 500 g zahar, 500 ml ulei , boabe de piper, sare dupa gust, foi de dafin.

Gogosarii se taie felii.

Gogosari la borcan

Separat se amesteca restul de ingrediente, care se vor pune peste gogosari.

Gogosari la borcan

Intregul amestec (gogosari + sos) se pune pe foc  pana da in 2-3 clocote. Desi pare lichid putin la inceput, veti vedea ca este suficient pentru ca gogosarii lasa multa apa.

Dupa ce oprim focul aranjam gogosarii in borcane, pe care le vom fierbe la bain-marie aproximativ 20 de minute.

Gogosari la borcan

Asa arata borcanele mele inainte de a le pune capacele.

Gogosari la borcan

Gustul final al acestor gogosari la borcan este unul dulce acrisor. Noua ne plac tare mult.

Categorii: De-ale gurii


Duminica, Septembrie 19th, 2010 la 2:23 pm si este adaugat la De-ale gurii. Poti urmari raspunsuri la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti lasa un comentariu, sau trackback de la propriul site.

Leave a Reply